Het groot werkvormenboek 1 : De inspiratiebron voor resultaatgerichte trainingen en andere bijeenkomsten

Sasja Dirkse-Hulscher - Angela Talen - Maaike Kester

overzicht

Cliƫnten of coachees die wegdromen, weinig inbreng hebben of zelfs in slaap vallen tijdens presentaties, trainingen of coachgesprekken ... Deze situaties kunnen aanleiding zijn om eens wat langer stil te staan bij de werkvormen die je gebruikt en het effect dat je ermee sorteert.
 9789024415779 /  Boom /  2018 /  2de editie /  304p. /  hc / 

Het groot werkvormenboek 1 : De inspiratiebron voor resultaatgerichte trainingen en andere bijeenkomsten

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Cliënten of coachees die wegdromen, weinig inbreng hebben of zelfs in slaap vallen tijdens presentaties, trainingen of coachgesprekken ...

Deze situaties kunnen aanleiding zijn om eens wat langer stil te staan bij de werkvormen die je gebruikt en het effect dat je ermee sorteert.

Tien doelstellingen

Het Groot Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten en vergaderingen op een en frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven. Het boek bevat maar liefst 120 verschillende, interactieve werkvormen, geordend naar tien doelstellingen:

- kennismaken;

- uitwisselen;

- kennis overdragen;

- discussiëren;

- beslissen;

- brainstormen;

- plannen maken;

- evalueren;

- vaardigheden oefenen; en

- informeren.

Succesvol begeleiden

Alle werkvormen in Het Groot Werkvormenboek worden stap voor stap uitgelegd, geïllustreerd en verrijkt door ervaringen, suggesties en voorbeeldvragen. Het boek geeft uitleg over de theorie en gedachtegang achter het kiezen en het gebruiken van verschillende werkvormen. Het zet bovendien tips, trucs en valkuilen voor het succesvol begeleiden van iedere afzonderlijke werkvorm overzichtelijk op een rij.

Interactieve werkvormen Voor de doelstelling Kennismaken wordt bijvoorbeeld de werkvorm Sleutelbos aangedragen. Deelnemers laten hierbij hun sleutelbos zien en vertellen aan de hand hiervan iets over zichzelf.

Deze werkvorm is een korte 'ijsbreker' die mensen een kapstok biedt om makkelijk kennis te maken binnen een nieuwe groep. Op een natuurlijke manier komen er werkgerelateerde en meer persoonlijke aspecten mee aan de orde.

Voor wie?

Het Groot Werkvormenboek is bedoeld voor leidinggevenden of trainers die plezier hebben in het regisseren van bijeenkomsten en geïnspireerd willen worden om in hun aanpak te variëren en zo inhoud effectief te behandelen. Het boek is gericht op de groeiende groep enthousiaste managers, trainers en docenten die hun overlegsituaties actiever willen maken en tegemoet willen komen aan de verschillende wensen en voorkeuren van hun deelnemers.