Het grote filosofieboek

Will Buckingham

overzicht

De belangrijkste ideeën van de grootste denkers. Het grote filosofieboek beschrijft de meer dan 100 belangrijkste ideeën van de grootste denkers die door de eeuwen heen een stempel hebben gedrukt op de wereldfilosofie.
 9789085714057 /  Veen /  2011 /  1ste editie /  352p. /  hc / 

Het grote filosofieboek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De belangrijkste ideeën van de grootste denkers.

Het grote filosofieboek valt in eerste instantie op door zijn bijzondere vormgeving. Innovatieve illustraties en een creatief gebruik van typografie maken moeilijk te vatten concepten overzichtelijk.

Het grote filosofieboek beschrijft de meer dan 100 belangrijkste ideeën van de grootste denkers die door de eeuwen heen een stempel hebben gedrukt op de wereldfilosofie. In elk hoofdstuk worden die ideeën en de filosofen die er als eerste mee kwamen in chronologische volgorde behandeld en verhelderd met mind maps en kaders met biografieën en kaders om de ideeën in hun historische context te zetten.

Wat is rechtvaardigheid? Wat is waarheid? Hoe word ik een goed mens? De mens is altijd op zoek geweest naar kennis en wijsheid en heeft zich door de eeuwen heen deze en andere vragen over het leven gesteld.

In "Het Grote Filosofieboek" worden de belangrijke filosofische vragen in heldere taal en met duidelijke illustraties behandeld. Alle grote denkers, van Socrates tot Zizek, komen aan bod. Hun ideeën worden belicht aan de hand van citaten, geestige illustraties en zo in een bredere context geplaatst.

Voor iedereen met een algemene interesse in hoe onze filosofische, politieke en ethische ideeen worden gevormd.