Het Grote Rijnlandboekje

Jaap Peters - Mathieu Weggeman

overzicht

Tien jaar geleden publiceerden Jaap Peters en Mathieu Weggeman het eerste Rijnlandboekje, dat meteen een doorslaand succes werd. Kennelijk was de tijd rijp voor een handzaam boekje dat een lans brak voor een manier van organiseren en besturen die menselijker en duurzamer was dan het Angelsaksische model, waarvan de uitwassen ons kort daarvoor in de kredietcrisis hadden gestort. Na het eerste boekje verschenen er nog twee: een over Rijnlands organiseren in de praktijk en een over veranderen op zijn Rijnlands.
 9789047013051 /  Business Contact /  2019 /  1ste editie /  236p. /  hc / 

Het Grote Rijnlandboekje

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Tien jaar geleden publiceerden Jaap Peters en Mathieu Weggeman het eerste Rijnlandboekje, dat meteen een doorslaand succes werd. Kennelijk was de tijd rijp voor een handzaam boekje dat een lans brak voor een manier van organiseren en besturen die menselijker en duurzamer was dan het Angelsaksische model, waarvan de uitwassen ons kort daarvoor in de kredietcrisis hadden gestort.

Na het eerste boekje verschenen er nog twee: een over Rijnlands organiseren in de praktijk en een over veranderen op zijn Rijnlands.

Ter gelegenheid van dit jubileum, maar vooral omdat Rijnlands organiseren nog niets aan relevantie heeft ingeboet, verschijnen deze drie boekjes nu voor het eerst gebundeld in één uitgave.

Ideaal voor wie het Rijnlands model in één keer uitgelegd wil krijgen: de aanleiding, geschiedenis en betekenis ervan, maar ook de uitwerking en de toepassing.

De auteurs schreven speciaal voor deze gelegenheid een nieuw voorwoord, waarin ze de hoofdthema’s uit de drie boekjes nader in context plaatsen.

'Een pleidooi voor herwaardering van dat Rijnlandse model.' – NRC Handelsblad

'Peters en Weggeman leggen op hun puntige, heldere manier uit hoe het beter kan.' – Slow Management

Inhoudsopgave

Voorwoord

Het Rijnland-boekje

Rijnlandse stijl

Rijnlands organiseren

Rijnlands werken

Rijnlands nu

Het Rijnland Praktijkboekje

Rijnlands herkennen in de dagelijkse praktijk

Het in elkaar zetten van een Rijnlandse organisatie

Veranderen naar Rijnlands-Europees

Rijnlandse praktijkvoorbeelden

Het Rijnlands Veranderboekje

Rijnlands veranderen

De Rijnlandse veranderrichting

De Rijnlands veranderpraktijk

Geselecteerde literatuur