Het Halo-effect : Negen misvattingen over management

Phil Rosenzweig

overzicht

Veel van onze opvattingen over management zijn misvattingen, denkfouten en gebrekkige inschattingen die ons het zicht ontnemen op de grondslagen van bedrijfsprestaties. In Het Halo-effect ontmaskert Rosenzweig negen algemeen geaccepteerde misvattingen over het bedrijfsleven.
 9789047000587 /  Business Contact /  2008 /  222p. /  pb / 

Het Halo-effect : Negen misvattingen over management

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

‘Dit boek gaat over zakendoen en managen, succes en falen, wetenschap en mythes. Het is voor managers om te leren zelf te denken in plaats van naar talloze managementgoeroes en consultants te luisteren die allemaal dé formule hebben voor een toporganisatie met ongekend succes.’ Aldus Phil Rosenzweig in de inleiding van Het Halo-effect.

Veel van onze opvattingen over management zijn misvattingen, denkfouten en gebrekkige inschattingen die ons het zicht ontnemen op de grondslagen van bedrijfsprestaties.

In Het Halo-effect ontmaskert Rosenzweig negen algemeen geaccepteerde misvattingen over het bedrijfsleven. Daarbij heeft hij speciale aandacht voor het zogenoemde Halo-effect, een van de meest hardnekkige misvattingen. Onze waarneming van oorzaak en gevolg wordt vertekend door een halo, een aura.

Als een bedrijf goede winstcijfers laat zien denken we al snel dat ook de strategie, het leiderschap, personeel en bedrijfscultuur, ofwel het bedrijf in zijn geheel, goed zijn. Hij leert ons hoe je uit onderzoek de juiste conclusies kunt trekken en misleidende uitspraken en conclusies kunt doorprikken.

Voor wie graag onderscheid wil kunnen maken tussen feit en fictie is dit boek onontbeerlijk.

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Hoe weinig we weten

2. Het verhaal van Cisco

3. De opkomst neergang van ABB

4. Omringd door halo's

5. Mogen we heil verwachten van onderzoek?

6. Halo's vinden terwijl je sterren zoekt

7. Een hele stapel misvattingen

8. Verhalen, wetenschap en de schizofrene krachttoer

9. De hamvraag van het bedrijfsleven, tweede poging

10. Managen zonder kokosnoten als koptelefoon

Bijlage

Noten

Literatuurlijst

Dankwoord

Register