Het handboek voor Coaching : Student Version

Alex Engel

overzicht

Dit boek bevat goeddeels Deel I van het Handboek voor Coaching met vooral de basics van het coachen, met onderwerpen als: Competenties van een coach, Basisvoorwaarden, het COACH-model, hoofdstukken uit de andere delen zoals : Provocatief Coachen, Transactionele Analyse, Groepsdynamisch coachen, RET en NLP.
 9789077458075 /  Life University /  2010 /  1ste editie /  338p. /  pb / 

Het handboek voor Coaching : Student Version

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dit boek bevat goeddeels Deel I van het Handboek voor Coaching met vooral de basics van het coachen, met onderwerpen als: Competenties van een coach Basisvoorwaarden het COACH-model hoofdstukken uit de andere delen zoals : Provocatief Coachen, Transactionele Analyse, Groepsdynamisch coachen, RET en NLP.

Deel I van het Handboek voor Coaching bevat vooral de basics van het coachen, met onderwerpen als: Competenties van een coach, Basisvoorwaarden, het COAC-model, Kernreflectie, Oplossingsgericht Coachen, Teamcoaching, Kernkwadranten, Zelfanakyse, Evaluatie en meer

Alex Engel is actief als coach sinds 1993. In aanvang coachtte hij vooral leidinggevenden op loopbaanvraagstukken. In de loop der tijd is hij zijn terrein gaan verbreden van Executive Coaching naar gebieden als Performance Coaching , Teamcoaching en Life Coaching.

Als fervent voorvechter voor de professionalisering van het coachvak richtte hij in 2001 de Nederlandse Orde van Beroepcoaches (NOBCO) op. In 2009 rondde hij een Masterstudie in Coaching Science af. Hij is auteur en producent van diverse instrumenten, software en publicaties over coaching, waaronder het driedelig Handboek voor Coaching.