Het innovatieboek : Innoveren van droom tot daad

Paul van der Voort

overzicht

'Het innovatieboek' is een praktijkgericht handboek voor managers die innovatieprocessen in hun organisatie willen stimuleren en begeleiden. Hoe komt u van droom (ideevorming) tot daad (implementatie)? Hoe geeft u leiding aan innovatie - van innovatieproject tot innoverend bedrijf?
 9789052615500 /  Academic Service /  2006 /  1ste editie /  142p. /  pb / 

Het innovatieboek : Innoveren van droom tot daad

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Steeds sneller volgen de veranderingen in onze maatschappij elkaar op. Om te kunnen voortbestaan, moeten organisaties mee veranderen. Niet stapsgewijs, maar in grote sprongen. Meer dan tachtig procent van de producten die we over tien jaar zullen kopen, is nu nog niet op de markt.

Het succes van organisaties hangt dus in toenemende mate af van succesvolle innovaties. 'Het innovatieboek' is een praktijkgericht handboek voor managers die innovatieprocessen in hun organisatie willen stimuleren en begeleiden.

Hoe komt u van droom (ideevorming) tot daad (implementatie)? Hoe geeft u leiding aan innovatie - van innovatieproject tot innoverend bedrijf?

Dit boek laat zien welke strategieën u kunt gebruiken, wat er van uw medewerkers wordt verwacht en hoe u uw netwerk kunt benutten om tot succesvolle vernieuwing te komen. Of het nu een nieuw product is, een verbetering van het bedrijfsproces of het bereiken van nieuwe markten, innoveren is overleven.

Want het zijn niet degenen die het sterkst of het snelst zijn die uiteindelijk overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

'Het innovatieboek' is met name bedoeld voor managers die innovatieprocessen in hun organisatie willen stimuleren en begeleiden. Verder voor iedereen - ondernemers, managers, adviseurs en studenten - die succesvol willen innoveren.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Wat is innovatie en waarom innoveren we?

2. Hoe doe je dat, innoveren?

3. Hoe stuur je innovaties

4. Hoe vergroot je het innovatievermogen van een organisatie

Over Syntens

Literatuurlijst

Register