Het klantenspel : Klantgerichtheid Korte Training

Ammy Kuiper

overzicht

Service is en blijft mensenwerk. Overal en altijd. In de beleving en de verwachting van de ontvangers van die service, speelt de medewerker van een organisatie een sleutelrol. Met dit spel oefen je de grondhouding van klantgericht denken en handelen en vertaal je die naar concrete actie.
 9789058717122 /  Thema /  2010 /  2de editie /  Spelp. /  Doos / 

Het klantenspel : Klantgerichtheid Korte Training

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dat klantgerichtheid essentieel is voor elk bedrijf is zo langzamerhand wel gemeengoed. Het is een conditio sine qua non.

Maar dat betekent nog niet dat u er voetstoots vanuit kunt gaan dat iedereen wel weet hoe hij het beste met zijn klanten kan omgaan.

Test uzelf maar eens: Wat kunt u doen om de verwachtingen van klanten te overtreffen? Noem die onterechte klanten*? Verzin een actie om weggelopen klanten terug te halen. Wat is mystery shopping? Dit zijn een paar van de 64 vragen die dit ‘Klantenspel’ rijk is. Verdeeld over de categorieën ‘Durven en Doen’, ‘Lastige situaties’, ‘Klantologie’ en ‘Innovatie’ leert u alles wat u moet weten over klantrelaties, zowel de theorie als de praktijk.

U houdt uw medespeler en uzelf een spiegel voor en wisselt ideeën, ervaringen en handige tips uit. Zo wordt u zich bewust van u doen en laten in de dagelijkse omgang met klanten. Met ‘Het Klantenspel’ haalt u niets minder dan een beknopte training klantgerichtheid in huis!

Aantal spelers: 3-7 individuele spelers of teams van maximaal 4 personen per team Spelduur : 60 minuten Inhoud : spelbord, 4 pionnen, 55 Blije Klantenfiches, 64 vraagkaarten en een kleurendobbelsteen Het spel geeft je inzicht in herkenbare situaties met klanten én in hoe je die zelf kunt beïnvloeden. Dat geeft  jou en je klanten een goed gevoel over je relatie en zorgt voor wederzijds vertrouwen.

Met Het Klantenspel haal je een beknopte training klantvriendelijkheid in huis.