Het Leonardo Kompas : Gids voor meer evenwicht en persoonlijke groei

Bernard Lernout

overzicht

We zijn allen op zoek naar meer evenwicht. Op basis van de 7 principes van Leonardo verwerkt ingenieur en trainer Bernard Lernout de meest recente inzichten over persoonlijke groei in een boek dat de lezer dat evenwicht aanbiedt.
 9789490382063 /  Witsand /  2010 /  1ste editie /  186p. /  hc / 

Het Leonardo Kompas : Gids voor meer evenwicht en persoonlijke groei

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

We leven in een onvoorspelbare tijd, waarin alles in hoog tempo verandert. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht te midden van deze wirwar van evoluties?

Einstein schreef het een honderdtal jaren geleden al:"We kunnen geen enkel probleem oplossen binnen de denkwijze die ervan de oorzaak is. We moeten leren de wereld met nieuwe ogen te zien". Waar vind je die nieuwe ogen? In jezelf, in je innovatiemotor: je brein.

De grootste meester-innovator aller tijden is Leonardo da Vinci. Zijn tijd, de Renaissance, werd, zoals onze tijd, gekenmerkt door onstuimige veranderingen en wereldschokkende ontdekkingen. "Maar dat was 500 jaar geleden", opperen veel mensen die Leonardo's genie bestuderen. Toch zijn de zeven principes van het genie van Leonardo nog steeds springlevend, omdat ze de expressie zijn van de uomo universale in ieder van ons.

Het Leonardo Kompas biedt een model dat voor ieder van ons een kompas kan zijn in onze zoektocht naar persoonlijke groei. Of het nu gaat over de manier waarop we denken en handelen, zin geven aan ons leven, of omgaan met de mensen om ons heen: aan de hand van de zeven principes van Leonardo da Vinci verwerkt Bernard Lernout in dit boek het beste van wat we de laatste jaren over evenwicht en persoonlijke groei hebben geleerd. Het resultaat is een krachtige synthese van vele eeuwen wijsheid, die heel wat lezers zal helpen op hun pad van persoonlijke groei.

Bernard Lernout werkte 25 jaar in de elektronica- en informaticabusiness, bij grote bedrijven als Barco en Colruyt en diverse computerbedrijven. Hij koesterde daarbij steeds meer interesse voor de menselijke ontwikkeling dan voor het technologisch vernuft. Daarom richtte hij in 2002 "Het Leerhof" op, een centrum voor levenslang leren in de Vlaamse Ardennen. Hij begeleidt er zakenmensen en gezinnen in innovatie en levenslang leren. Hij is tevens een veelgevraagd spreker en trainer op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en innovatie.

Een boek als een kompas, dat de juiste richting aanwijst voor wie op zoek is naar houvast, evenwicht en kracht in een onzekere tijd.

Met een GRATIS USB-stick met extra informatie en interactief oefenmateriaal.