Het managen van mensen : 63 waarheden uit de praktijk

Stephen Robbins - Philip Hunsaker

overzicht

Stephen Robbins, bekend van “Gedrag in Organisaties”, geeft in dit boek tal van praktische tips en trucs die ontleend zijn aan dertig jaar ervaring, zowel als academicus als consultant. Robbins’ inzichten zijn gebaseerd op wat we na jaren van onderzoek echt weten over management en niet op wat we ervan denken of vinden. In het boek worden 64 managementwaarheden besproken en toegelicht met sprekende voorbeelden.
 9789043006606 /  Pearson /  2002 /  1ste editie /  168p. /  pb / 

Het managen van mensen : 63 waarheden uit de praktijk

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Stephen P. Robbins, bekend van "Gedrag in organisaties", geeft in dit boek tal van praktische tips en trucs die ontleend zijn aan dertig jaar ervaring, zowel binnen de wetenschap als in zijn consultancy-praktijk.

Robbins’ inzichten zijn gebaseerd op wat we na jaren van onderzoek echt weten over management en niet op wat we ervan denken of vinden. Er worden dus heel wat gemeenplaatsen onderuitgehaald en algemeen geaccepteerde opvattingen als onwaarheden ontmaskerd.

Het boek is ingedeeld in tien thematisch geordende delen en bespreekt in totaal vierenzestig managementwaarheden, die aan de hand van sprekende voorbeelden en duidelijke argumentatie worden toegelicht.

De wijsheden en technieken die in dit boek staan beschreven zullen nog lang geldig blijven nadat de huidige modes en trends in managementland weer zijn overgewaaid.

Over de auteur :

Stephen P. Robbins is als docent verbonden aan de San Diego State University. Naast zijn werk voor een aantal Noord-Amerikaanse universiteiten heeft hij ook met veel succes onderzoek gedaan voor grote bedrijven als Shell en Reynolds. Zijn onderzoek spitst zich toe op de thema’s conflict en macht binnen organisaties en op de ontwikkelingen van effectieve interpersoonlijke vaardigheden. Hij is binnen het onderwijs wereldwijd een van de bestverkopende auteurs. Van al zijn boeken zijn over de hele wereld al zo’n twee miljoen exemplaren verkocht.