Het merk mens : Consumenten grijpen de macht

Fons Van Dyck

overzicht

De moderne consument, werknemer en burger wacht niet meer tot bedrijven zijn behoeften bepalen. De consument grijpt de macht. De mens wordt zelf het merk. Bedrijven en organisaties vragen zich terecht ad)f welke rol voor hen morgen is weggelegd
 9789077442128 /  Lannoo /  2007 /  1ste editie /  288p. /  pb / 

Het merk mens : Consumenten grijpen de macht

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Een BMW op de parkeerplaats van een Aldi winkel. Een jong kaderlid dat zijn overuren wil laten betalen door zijn bedrijf. Klanten die zelf reclamespots maken. De wereld rondom ons lijkt vol paradoxen.

De moderne consument, werknemer en burger, wacht niet meer tot bedrijven zijn behoeften bepalen.

De consument grijpt de macht. De mens wordt zelf het merk. Bedrijven en organisaties vragen zich terecht af welke rol voor hen morgen is weggelegd.

In 'Het merk mens' gaat Fons Van Dyck op zoek naar aanleidingen en oorzaken van deze nieuwe tijdsgeest. Hij beschrijft de drijfveren die het gedrag van consumenten, werknemers en burgers bepalen. En wat brengt de toekomst ons?

Dit alles is rijkelijk geïllustreerd met praktijkvoorbeelden.

'Het merk mens' gunt de lezer ook een exclusieve blik achter de schermen van nationale en internationale merken en bedrijven: Procter & Gamble, KBC, Randstad, Colruyt, Heineken, Umicore. Wat houdt hen wakker? In zeer openhartige gesprekken vertellen topmanagers van deze bedrijven hoe zij vandaag vechten om aandacht en trouw van consumenten en werknemers.

Een nieuw merkenparadigma dient zich aan. Hoe kunnen merken morgen hun plaats herwinnen in de wereld van deze nieuwe consument? Dit boek is een must voor iedereen die in een wereld vol paradoxen op zoek is naar de samenhang der dingen.