Het oneindige spel

Simon Sinek

overzicht

Met zijn bestseller Begin met het Waarom hielp Simon Sinek miljoenen lezers verder in hun carrière en hun persoonlijke leven. In Het oneindige spel geeft hij antwoord op de vraag: hoe blijf je de concurrentie voor in een spel zonder einde? Wat zijn de spelregels voor dit oneindige spel? Verschijnt in oktober 2018
 9789047012153 /  Business contact /  2018 /  1ste editie /  320p. /  pb / 

Het oneindige spel

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Met zijn bestseller "Begin met het Waarom" hielp Simon Sinek miljoenen lezers verder in hun carrière en hun persoonlijke leven.

In Het oneindige spel geeft hij antwoord op de vraag: hoe blijf je de concurrentie voor in een spel zonder einde? Wat zijn de spelregels voor dit oneindige spel?

In het bedrijfsleven wordt ter inspiratie regelmatig naar de sport gekeken. Maar het runnen van een bedrijf of simpelweg je werk goed doen is een stuk ingewikkelder dan bijvoorbeeld voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde.

In het (bedrijfs)leven kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad. Het oneindige spel spelen alsof het eindig is kan bovendien rampzalig zijn.

In de Vietnamoorlog won Amerika vrijwel ieder gevecht, maar het hield er geen rekening mee dat de Vietnamezen bereid waren alle mogelijke ontberingen te doorstaan, net zo lang tot de Amerikanen opgaven. Uiteindelijk verloor Amerika de oorlog.

Grote leiders spelen instinctief volgens de regels van het oneindige spel. Aan de hand van vele voorbeelden laat Sinek zien hoe zij op ieder gebied de concurrentie kunnen verslaan, ervoor zorgen dat ze op de lange termijn leidend blijven en sterke organisaties weten te creëren die iedere storm kunnen trotseren.

Inhoudsopgave

Waarom ik dit boek heb geschreven 9

Winnen 13

1. Eindige en oneindige spellen 15

2. Een goede zaak 40

3. Goede zaak of niet? 63

4. De goede zaak handhaven 74

5. Bedrijfsverantwoordelijkheid (herzien) 83

6. Wilskracht en middelen 105

7. Vertrouwensteams 118

8. Normvervaging 147

9. Waardige rivalen 176

10. Existentiële flexibiliteit 199

11. De moed om te leiden 214

Nawoord 239

Dankwoord 243

Noten 247

Register 265