Het selectie-interview : Trefzeker gedragsgericht interviewen

Lou Van Beirendonck

overzicht

Dit is de vijfde geheel herziene editie van dit standaardwerk in selectie. Het selectie-interview is meestal de eerste stap in een selectieprocedure. In een goed gesprek komt u mits de nodige ervaring, een flinke dosis mensenkennis en een gezond buikgevoel allicht iets te weten. Helaas ervaart u snel genoeg dat een goeie verteller u handig om de tuin kan leiden, en dat zo'n gesprek niet steeds relevante gegevens oplevert. UITVERKOCHT Franse editie nog beperkt beschikbaar
 9789077432372 /  LannooCampus /  2011 /  6de editie /  135p. /  pb / 

Het selectie-interview : Trefzeker gedragsgericht interviewen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Uit onderzoek blijkt dat een goede voorbereiding van het selectieinterview, een duidelijke structuur tijdens het gesprek en het stellen van gedragsgerichte vragen de betrouwbaarheid van uw selectie-interview fors verhogen.

Dit boek helpt u om het rendement van uw interview te verbeteren. Het selectie-interview is een handleiding om competenties resultaatgericht te leren bevragen, om competenties in te schatten en talenten te ontdekken. Het geeft ook een realistische kijk op het hoe, wat en waarom van een selectie-interview.

De inzichten worden aangevuld door resultaten van wetenschappelijk onderzoek en door de recentste ontwikkelingen, bevattelijk geschreven zodat iedereen er wat aan heeft.

De auteur reikt ook een aantal ondersteunende tools aan en illustreert de gedragsgerichte interviewtechniek met meerdere voorbeelden. Zodat u na het doornemen van dit boek in staat bent om uw eigen interviewcompetenties te ontwikkelen en voortaan tijdens elk gesprek te weten komt wat u weten wilt!