Het spel en de cijfers : Wegwijs in financieel management

Mar Flohil

overzicht

'Wegwijs in financieel management' maakt het ingewikkelde vakgebied van financieel management helder en toegankelijk voor niet-financiële mensen. Niet alleen voor leidinggevenden, maar voor iedereen die cijfers moet kunnen interpreteren, zoals leden van een ondernemingsraad en (startende) ondernemers, is dit een praktisch boek dat inzicht geeft in wat financiële cijfers wel en niet vertellen. POD
 9789058710826 /  Thema /  2003 /  2de editie /  92p. /  pb / 

Het spel en de cijfers : Wegwijs in financieel management

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Als we drie miljoen euro willen investeren in personeel en innovatie, hoe staat het dan met onze liquiditeitspositie? Lopen we te veel risico als we een ruimer bedrijfspand aankopen om de groei op te vangen? Dit zijn kwesties waar managers voortdurend mee bezig zijn.

Aan de hand van de ontwikkelingen bij een fictief bedrijf bespreekt Mar Flohil allerlei strategische en financiële beslissingen, alsmede de gevolgen ervan.

'Wegwijs in financieel management' maakt het ingewikkelde vakgebied van financieel management helder en toegankelijk voor niet-financiële mensen. Niet alleen voor leidinggevenden, maar voor iedereen die cijfers moet kunnen interpreteren, zoals leden van een ondernemingsraad en (startende) ondernemers, is dit een praktisch boek dat inzicht geeft in wat financiële cijfers wel en niet vertellen.

Inhoudsopgave

1. Inleiding

2. De financiële kengetallen

3. Het investeringsplan van Racketpro BV

Begrippenlijst