Het sportbrein : Mythes uit de sportpsychologie ontrafeld

Eva Maenhout - Kris Perquy

overzicht

De sportwereld grossiert in clichés. Maar kloppen ze ook? Mental coaches Kris Perquy en Eva Maenhout fileren enkele belangrijke mythes uit de sportpsychologie en geven hun visie op het meest onderschatte onderdeel van topsport. Never change a winning team geeft in heldere taal een inzicht in de belangrijkste mechanismes die spelen in het brein van de topsporter.
 97894613178720 /  Van Halewyck /  2019 /  1ste editie /  192p. /  pb / 

Het sportbrein : Mythes uit de sportpsychologie ontrafeld

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Topsport is een complex samenspel van techniek, fysiek, tactiek én de juiste mentale ingesteldheid. Dat laatste aspect wordt helaas vaak miskend, hoewel het kan beslissen over winst of verlies.

Veel atleten, hun coaches en sportcommentatoren raken vaak niet verder dan enkele vage dooddoeners: ‘Never change a winning team.’ ‘We moeten de hele wedstrijd 110 procent gefocust zijn.’ ‘Zij is haar zwarte beest.’

De sportwereld grossiert in clichés. Maar kloppen ze ook?

Mental coaches Kris Perquy en Eva Maenhout fileren enkele belangrijke mythes uit de sportpsychologie en geven hun visie op het meest onderschatte onderdeel van topsport.

Never change a winning team geeft in heldere taal een inzicht in de belangrijkste mechanismes die spelen in het brein van de topsporter. Kun je trainen op penalty’s? Hoe zorg je voor een optimale focus? Waarom mag een team niet te veel vedetten tellen? En schuilt er waarheid in de wonderformule van de trainerswissel?