Het verborgen lijden in organisaties: een pleidooi tegen de aanpassing

Bert Coenen

overzicht

De recente theorieën betreffende organisatie- en veranderkunde zijn volgens de auteur steeds gericht op aanpassing van organisatie aan de mens of andersom. Volgens de auteur doet dit geweld aan de volheid van het fundamenteel menselijk handelen. Dit heeft “verborgen lijden” tot gevolg.
 9789024416875 /  Nelissen /  2004 /  1ste editie /  159p. /  pb / 

Het verborgen lijden in organisaties: een pleidooi tegen de aanpassing

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek bekritiseert de organisatiekundige en veranderkundige theorievorming en praktijkuitvoering die al decennia lang de aanpassing centraal stelt. Het gaat in tegen de tendens tot doelgerichte aanpassing in hedendaagse benaderingen, zoals zelfsturing,m collectieve flow, esthetisering en werkdiscipline (de 'nieuwe strengheid').

De schrijver vraagt aandacht voor de organisatiemens als een wezen van verlangen dat fundamenteel onaangepast is. Er is een diepgaand, niet te overbruggen verschil tussen mens en organisatie, met als gevolg een onontkoombaar lijden.

Dit boek is bedoeld voor studenten organisatiekunde, veranderkunde, begeleidingskunde, bedrijfskunde, bestuurskunde en organisatiefilosofie, alsook voor in de praktijk werkzame managers, organisatieadviseurs en professionals.