Het verraad van de financiële wereld : Twaalf hervormingen om het vertrouwen te herstellen

Georges Ugeux

overzicht

De financiële crisis heeft een enorme schok veroorzaakt. Hoe is het mogelijk dat enkele tientallen leiders van financiële instellingen erin geslaagd zijn om Russische roulette te spelen met de wereldeconomie? Hoe komen zij aan die macht? Hoe kunnen we ons losmaken uit deze greep?
 9789020994421 /  Lannoo /  2010 /  176p. /  pb / 

Het verraad van de financiële wereld : Twaalf hervormingen om het vertrouwen te herstellen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De financiële crisis heeft een enorme schok veroorzaakt. Hoe is het mogelijk dat enkele tientallen leiders van financiële instellingen erin geslaagd zijn om Russische roulette te spelen met de wereldeconomie? Hoe komen zij aan die macht? Hoe kunnen we ons losmaken uit deze greep? Hoe kan onze economie opnieuw groeien, en hoe vinden we het vertrouwen terug?

Georges Ugeux, een van de meest toonaangevende Belgen in de internationale wereld van het geldwezen, geeft ons een striemende analyse van de financiële crisis. Hij toont aan hoe de economie gegijzeld wordt door de financiële wereld. De mythe dat het vrijemarktsysteem het best onze economie dient, zakte door de financiële crisis als een pudding in elkaar.

De regeringen, de controleautoriteiten en de centrale banken zijn alle medeverantwoordelijk voor het grootste financiële debacle sinds 1929. Om het vertrouwen in het financiewezen te herstellen, rekent Georges Ugeux af met alle illusies in twaalf uitdagende voorstellen om het systeem fundamenteel te hervormen.

Over de auteur

Georges Ugeux Georges Ugeux is doctor in de rechten en licentiaat economische wetenschappen. Hij was vice-voorzitter van de New Yorkse beurs (1996-2003) en is tegenwoordig voorzitter van Galileo Global Advisors, een zakenbank in NY. Voordien was hij onder meer aan de slag bij de Generale Bank, Morgan Stanley en de Generale Maatschappij. Begin 2009 werd hij voor korte tijd verkozen tot bestuurder van Fortis, op voordracht van Deminor.