High Impact Teaming : Bewust, effectief, efficiënt samenwerken

Stefan Decuyper - Elisabeth Raes - Anne Boon

overzicht

In 'High Impact Teaming' doen Decuyper, Raes en Boon uit de doeken hoe je bewust, effectief en efficiënt kunt samenwerken. Teamwerk is vaak rommelig, ondoorzichtig en onvoorspelbaar. Dé kant-en-klare formule voor effectief samenwerken bestaat niet. Toch zijn er teams die keer op keer succesvol zijn in wat ze doen en duurzame resultaten boeken: High Impact Teams. Ze slagen erin hun eigen formule voor succes te schrijven en die continu bij te stellen.
 9789047011965 /  Business Contact /  2018 /  1ste editie /  221p. /  pb / 

High Impact Teaming : Bewust, effectief, efficiënt samenwerken

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In 'High Impact Teaming' doen Decuyper, Raes en Boon uit de doeken hoe je bewust, effectief en efficiënt kunt samenwerken. Teamwerk is vaak rommelig, ondoorzichtig en onvoorspelbaar. Dé kant-en-klare formule voor effectief samenwerken bestaat niet. Toch zijn er teams die keer op keer succesvol zijn in wat ze doen en duurzame resultaten boeken:

High Impact Teams. Ze slagen erin hun eigen formule voor succes te schrijven en die continu bij te stellen. Met de STEP-methode uit dit boek en de bereidheid om de dingen fundamenteel anders te zien, lukt het jou en je team ook om een High Impact Team te worden.

Dit boek is een spiegel die je confronteert met je ideeën over samenwerken. Het helpt je om scherp te krijgen hoe je het beste uit jezelf, je team en elk van de afzonderlijke teamleden kan halen. Vijftien jaar relevante werkervaring en wetenschappelijk onderzoek samengevat in een eenvoudig model voor High Impact Teaming.

Een must-read voor teamleiders en teamcoaches, maar ook voor elk teamlid dat op basis van de STEP-methodiek zelf met zijn of haar team aan de slag wil gaan.

Inhoudsopgave

Proloog:

Waarom ik?

Intro

1. Het HIT-model 

2. Teamleren: Step & Feedback 

3. Safe Teaming 

4. Visioning 

5. Organizing 

6. Individuele impact

7. Vertrouwen 

Dankwoord

Bijlage: Dimensies voor Organizing 

Noten