Hoe haal ik het beste uit mijn team? Vaardigheden voor de effectieve teamcoach

David Clutterbuck

overzicht

Werken in teams bevordert de motivatie en vergroot het zelfrespect van de medewerkers. Ook biedt samenwerken gelegenheid om te sparren, gebruik te maken van elkaars kennis en successen te vieren.
 9789058716125 /  Thema /  2009 /  1ste editie /  216p. /  pb / 

Hoe haal ik het beste uit mijn team? Vaardigheden voor de effectieve teamcoach

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Binnen een organisatie zijn er maar weinig mensen die hun eentje werken. Bedrijven weten heel goed dat werken in teamverband vaak een veel efficiëntere manier is om complexe projecten voor elkaar te krijgen. Bovendien roept samen met anderen aan 'een klus' bezig zijn een positief gevoel op: een gevoel van gezamenlijke identiteit.

Genoeg goede redenen dus om met teams te werken. Maar helaas is de praktijk weerbarstiger.

Veel teams kampen bijvoorbeeld met falende structuren en processen, gebrek aan doelgerichtheid of betrokkenheid, interne conflicten of slecht leiderschap.

David Clutterbuck overbrugt de kloof tussen wetenschappelijke literatuur over teamcoaching enerzijds, en de praktische ervaringen van managers en coaches op de werkvloer anderzijds.

Hij beantwoordt daarbij vragen als: welke vaardigheden zijn onmisbaar voor doeltreffende teamcoaching? In welk opzicht verschilt teamcoaching van individuele coaching? En hoe weet u of teamcoaching effectief is geweest? Ook maakt Clutterbuck korte metten met een aantal hardnekkige mythes over teams en coaching.

 'Hoe haal ik het beste uit mijn team?' is een veelzijdig boek en een bijzonder krachtig instrument voor teamperformance en -ontwikkeling.