Hoe krijg ik ze zover? Draagvlak zonder dwang

Jan van Setten

overzicht

In dit boek worden inzichten gekoppeld aan herkenbare praktijksituaties. Het zal u inspireren om het roer in handen te nemen, op een manier die gewaardeerd wordt door medewerkers, collega's en klanten, zelfs door uw familie en vrienden.


 9789047003403 /  Business Contact /  2010 /  1ste editie /  160p. /  pb / 

Hoe krijg ik ze zover? Draagvlak zonder dwang

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

U werkt als manager aan een belangrijke verandering. Alle lichten staan op groen, u loopt voorop… maar wie volgt? Uw medewerkers kijken de kat uit de boom; ze blijven vragen stellen en kiezen het zekere voor het onzekere. Hoe krijgt u ze mee?

Gedragsverandering is een fragiel proces, dat in een aantal natuurlijke fases verloopt. Houd daar rekening mee, want gaat u te snel, dan raakt u uw medewerkers kwijt - gaat u te langzaam, dan raken ze ontmoedigd.

Van Setten vertelt hoe u medewerkers met glashelder management door de verschillende fases heen krijgt. Hij beschrijft de processen en inzichten die nodig zijn om mensen op een natuurlijke wijze betrokken te maken. Hoe u weerstand herkent en weerlegt. Hoe u respectvol afscheid neemt als het echt niet werkt. In dit boek worden inzichten gekoppeld aan herkenbare praktijksituaties. Het zal u inspireren om het roer in handen te nemen, op een manier die gewaardeerd wordt door medewerkers, collega's en klanten, zelfs door uw familie en vrienden.

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Waar staan we voor? Waar gaan we voor? Ons DNA! De zin en onzin van gedeelde waarden en missies · Vertel een fantastisch verhaal · Mensen zijn je belangrijkste productiemiddelen! Waar of niet waar?

2 Waarom doet (n)iemand wat ik wil? Commitment: ja denken, ja voelen en ja doen · Respectvolle confrontatie · Inzicht creëren · Beweeg-redenen · En nu aan de slag!

3 Glasheldere communicatie Driedimensionaal communiceren · Communicatie is mede-delen · Wees transparant over de te managen consequenties · 3D luisteren naar jouw baas

4 Laat ze TRIPpen! Je krijgt wat je managet … of krijg je wat je beloont? · Geef je medewerkers de ruimte · Talenten herkennen en ontwikkelen · Versterk wat sterk is · Vrijheid en controle · Jij bent verantwoordelijk voor het resultaat

5 Weerstand en leerstand Weerstand komt uit het verleden en de toekomst · Wat drijft je nu echt? · Drijfveren zijn niet onderhandelbaar · Verklaar de ander voor GEC! · LSD: Luisteren, samenvatten en doorgronden

6 Vertrouwen en waardering als motor De vier cilinders van vertrouwen · Waardering, de mentale motorolie bij uitstek! · Afscheid nemen is ook een vorm van waarderen

Dankwoord