Hoe maak ik van een olifant weer een mug? Nog beter omgaan met emoties op het werk

Theo IJzermans - Roderik Bender

overzicht

In Hoe maak ik van een olifant weer een mug? bouwen IJzermans en Bender voort op Beren op de weg, spinsels in je hoofd. Ze herhalen kort de uitgangspunten van de RET - waardoor het boek ook voor beginners goed te volgen is - en bespreken de functies van verschillende emoties en de irrationele gedachten die daar vaak de oorzaak van zijn.
 9789058719829 /  Thema /  2015 /  9de editie /  138p. /  pb / 

Hoe maak ik van een olifant weer een mug? Nog beter omgaan met emoties op het werk

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

•Al meer dan 25.000 exemplaren verkocht

•Vervolg op de bestseller Beren op de weg, spinsels in je hoofd maar ook los te lezen

•Onmisbaar voor wie zijn denkpatronen wil veranderen

•Voor minder stress en frustraties op het werk en in het leven

Het enorme succes van Beren op de weg, spinsels in je hoofd maakt één ding overtuigend duidelijk: er is veel behoefte aan een methode om beter om te gaan met werksituaties die stress, frustraties en niet-productief gedrag opleveren.

De Rationele Effectiviteitstraining (de RET) is zo’n methode. Verschillende emoties en irrationele gedachten In Hoe maak ik van een olifant weer een mug? bouwen IJzermans en Bender voort op Beren op de weg, spinsels in je hoofd.

Ze herhalen kort de uitgangspunten van de RET - waardoor het boek ook voor beginners goed te volgen is - en bespreken de functies van verschillende emoties en de irrationele gedachten die daar vaak de oorzaak van zijn. Daarna gaan ze dieper in op veelvoorkomende problemen als uitstelgedrag, weerstand tegen verandering, schuldgevoel en onzekerheid.

De vele voorbeelden, de prettig leesbare stijl en de herkenbare problematiek maken dit boek onmisbaar voor mensen die bewust willen werken.