HRM : Werken aan evenwicht

Maarten Andriessen - Thomas Bossuyt - Hans De Witte - Greet François - Karin Proost - Bert Schreurs

overzicht

Dit boek wordt opgedragen aan Prof. Dr. Karel De Witte ter ere van zijn emeritaat. Beslagen in organisatie- en personeelspsychologie, toonde hij zich doorheen zijn loopbaan meester in het creatief benaderen van HRM- en organisatievraagstukken vanuit een onderzoeks- en praktijkstandpunt. Hij werd daardoor een inspiratiebron voor velen en niet in het minst voor de verschillende auteurs die een bijdrage aan dit boek hebben geleverd.
 9789045534114 /  de boeck /  2010 /  1ste editie /  398p. /  pb / 

HRM : Werken aan evenwicht

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

HRM. Werken aan evenwicht wil vanuit verschillende invalshoeken een nieuw licht werpen op HRM. Het menselijk potentieel en het management hiervan is en blijft een ‘hot topic’ in organisaties.

De vraag naar de rol, de bestaansreden, de historiek en het eigene van HRM zijn aspecten die door vele auteurs reeds uitvoerig behandeld geweest zijn. In dit boek kiezen we resoluut voor een duidelijk uitgangspunt: HRM is werken aan evenwicht, tussen actoren en binnen een bepaalde context. HRM is immers een dynamisch gegeven waarbij verschillende elementen een rol spelen die, gegeven de context, op een specifieke wijze op elkaar dienen afgestemd te worden.

HRM benaderen op die manier biedt een andere kijk op het geheel, waardoor specifieke dynamieken en uitdagingen worden blootgelegd. In dit boek zijn diverse artikels opgenomen door en voor praktijkmensen en onderzoekers die elk een aspect van HRM belichten vanuit dit perspectief. Zo worden op basis van ‘state-of-the-art’ gegevens de verschillende facetten van HRM op creatieve wijze in beeld gebracht.

Dit boek wordt opgedragen aan Prof. Dr. Karel De Witte ter ere van zijn emeritaat. Beslagen in organisatie- en personeelspsychologie, toonde hij zich doorheen zijn loopbaan meester in het creatief benaderen van HRM- en organisatievraagstukken vanuit een onderzoeks- en praktijkstandpunt. Hij werd daardoor een inspiratiebron voor velen en niet in het minst voor de verschillende auteurs die een bijdrage aan dit boek hebben geleverd. Hun visie in de verschillende hoofdstukken in dit boek vormen dan ook een neerslag van de thema’s waar Prof. Dr. Karel De Witte zich voor ingezet heeft. Wij hopen dat dit boek ook voor u een inspirerende bron kan zijn.