#Geen Filter : Bekentenissen van Generatie Y

Anjuly de Geus

overzicht

De twintigers van nu, die de naam 'Generatie Y' kregen, staan de laatste tijd nogal in een negatief daglicht. Volgens velen gaan ze als 'Millenials', Twixters' of 'N.I.N.A.'s (No Income, no Job or Assets) en selfies makend door het leven, ondertussen met hun virtuele vrienden whatsappend over hoe zwaar ze het hebben, omdat ze hun studiereis naar Australiƫ nog moeten plannen.
 9789055942893 /  Scriptum /  2014 /  1ste editie /  176p. /  pb / 

#Geen Filter : Bekentenissen van Generatie Y

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De twintigers van nu, die de naam 'Generatie Y' kregen, staan de laatste tijd nogal in een negatief daglicht. Volgens velen gaan ze als 'Millenials', 'Twixters' of 'N.I.N.A.S' ' en selfies makend door het leven, ondertussen met hun virtuele vrienden (echte maken ze immers niet meer) whatsappend over hoe zwaar ze het hebben, omdat ze hun studiereis naar Australië nog moeten plannen.

Maar generatiegenoot Anjuly de Geus ziet om zich heen een heel andere groep jonge mensen. Ze ziet jongeren die zich, in de hoop een betere toekomst te hebben, zich blijven ontwikkelen door meerdere studies te volgen.

Jongeren die twee of meer baantjes hebben en nog nauwelijks rondkomen in economisch zware tijden, omdat ze te trots zijn een uitkering aan te vragen. Jongeren die ondanks hun diploma's geen baan op opleidingsniveau kunnen vinden en dus maar geestdodend werk doen.

Ze ziet creatieve initiatieven ontstaan, mensen die elkaar helpen en ondersteunen. Jongeren die voor zichzelf beginnen. En talent, heel veel talent.

In #GeenFilter schetst Anjuly een realistisch en kwetsbaar beeld van de keuzes, twijfels, carrières, liefdes en angsten van haar generatie.

Over de auteur :

Anjuly de Geus (27) is historica, auteur, blogger en ... zeepjesverkoper. In nrc.next schreef zij eerder over de zoektocht van recent afgestudeerde jongeren naar een baan in 'Bekentenissen van een Zeepjesverkoper'. Als columniste voor online magazine NSMBL schrijft zij over herkenbare onderwerpen voor twintigers, daarnaast blogt zij regelmatig voor o.a. TEDxAmsterdamWomen.