Beeldend vormen in de sociaal-agogische praktijk. Een methodiekboek voor het opzettten van beeldende projecten en activiteiten

Hans Schreurs

overzicht

Beeldend vormen in de sociaal-agogische praktijk biedt een werkmodel met oriƫntatie- en observatiemethoden.
 9789024417148 /  Nelissen /  2006 /  1ste editie /  175p. /  pb / 

Beeldend vormen in de sociaal-agogische praktijk. Een methodiekboek voor het opzettten van beeldende projecten en activiteiten

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Beeldend vormen in de sociaal-agogische praktijk biedt een werkmodel met oriëntatie- en observatiemethoden.

Hans Schreurs behandelt een analyseaanpak en een traject waarlangs keuzes bepaald kunnen worden voor het inzetten van beeldende middelen, zoals fotografie, video, tekenen en schilderen. Hij beschrijft hoe deze middelen gebruikt kunnen worden binnen een cognitief-gedragsmatige, een systeemtheoretische en een creatief-muzisch-agogische benadering. Ook beantwoordt hij de vraag hoe daarbij resultaatgericht, met reflectie op het eigen handelen, verantwoording af te leggen.

In dit boek worden diverse methoden beschreven voor het opzetten en uitvoeren van beeldende projecten en activiteiten in de sociaal-agogische praktijk. De auteur, die werkzaam is als docent voor de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan een hogeschool, gaat in zijn helder geschreven boek in op de vraag hoe deze projecten ingezet kunnen worden vanuit een cognitief-gedragsmatige, systeemtheoretische en creatieve invalshoek.

Het boek bevat een groot aantal praktijkvoorbeelden, stappenplannen en talloze nuttige schema's, die de stof goed toegankelijk maken. Het boek is een praktische leidraad voor hulpverleners en het stimuleert tot resultaatgericht werken. Deze uitgave bouwt voort op een ander boek van de auteur ('Mens en beeld', 1997*). Ook studenten uit Social Work kunnen hun voordeel doen met de stof.