Zorg voor welzijn : Oude vragen en nieuwe antwoorden

Koen Hermans - Dries Van Den Bosch (Red)

overzicht

Professor Frans Lammertyn heeft gedurende heel zijn carrière het welzijnsbeleid in België/Vlaanderen kritisch onder de loep genomen. In 1996 maakte hij een stand van zaken op in 'De zorg voor welzijn: actuele antwoorden op oude vragen'. Anno 2012 blijken heel wat toenmalige 'nieuwe antwoorden' nog steeds brandend actueel: vermaatschappelijking van de zorg, activering, persoonsgebonden financiering, casemanagement, ervaringsdeskundigheid.
 9789033489754 /  Acco /  2012 /  1ste editie /  216p. /  pb / 

Zorg voor welzijn : Oude vragen en nieuwe antwoorden

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Professor Frans Lammertyn heeft gedurende heel zijn carrière het welzijnsbeleid in België/Vlaanderen kritisch onder de loep genomen.

In 1996 maakte hij een stand van zaken op in 'De zorg voor welzijn: actuele antwoorden op oude vragen'. Anno 2012 blijken heel wat toenmalige 'nieuwe antwoorden' nog steeds brandend actueel: vermaatschappelijking van de zorg, activering, persoonsgebonden financiering, casemanagement, ervaringsdeskundigheid.

Tegelijkertijd zijn in de afgelopen 15 jaar nieuwe thema's aan de oppervlakte gekomen: een groeiend tekort aan zorgpersoneel, de vraag naar efficiëntie en effectiviteit, de multiculturalisering, integraal werken, ... Tijd dus voor een reflectie en een evaluatie van het welzijnsbeleid in Vlaanderen.

Naar aanleiding van de emeritaatsviering van prof. Lammertyn willen (oud-)medewerkers van Frans Lammertyn het artikel 'De zorg voor welzijn' tegen het licht te houden. Welke successen heeft het welzijnsbeleid geboekt? En wat zijn de nieuwe uitdagingen en antwoorden die zich aftekenen?

Dit boek omvat bijdragen van Koen Hermans, Anja Declercq, Erik Samoy, Peggy De Prins, Luc Goossens, Dirk Luyten, Lesley Hustinx en Jozefien Godemont, en Aleidis Devillé, die elk vanuit hun expertise reflecteren op de recente evoluties in en uitdagingen van het welzijnsbeleid in Vlaanderen.