Human Resource Management : Fundamenten en perspectieven : Op weg naar de intelligente organisatie

Daniel Vloeberghs

overzicht

De auteur verdiept in deze publicatie de strategische betekenis van HR-instrumenten en de wezenlijke bijdrage van het competentiemanagement. Verder bespreekt hij de rol van HRM bij het opbouwen van verander- en leercapaciteit en het genereren van een nieuwe gedragscontext.


Het leren omgaan met vaak ambigue en paradoxale situaties vormt hierbij een belangrijk aandachtspunt. De “intelligente” organisatie biedt een aantal aanknopingspunten om dit te realiseren.

 9789077442517 /  LannppCampus /  2009 /  6de editie /  546p. /  pb / 

Human Resource Management : Fundamenten en perspectieven : Op weg naar de intelligente organisatie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Dit boek biedt niet alleen een diep en praktijkrelevant inzicht in de actuele stand van zaken binnen het HR management, maar illustreert dit ook aan de hand van uitgewerkte cases.

De strategische betekenis van HR-instrumenten en de wezenlijk bijdrage van het competentiemanagement worden ruimschoots belicht. Ook de rol van HRM bij het opbouwen van verander- en leercapaciteit en het genereren van een nieuwe gedragscontext komen aan de orde.

Daarnaast krijgen de nieuwe competenties die horen bij een grondig getransformeerde HR-functie ruime aandacht.

Het leren omgaan met vaak ambigue en paradoxale situaties vormt hierbij een belangrijk aandachtspunt. De 'intelligente' organisatie biedt in dit verband een aantal aanknopingspunten om dit te realiseren.

Daniël Vloeberghs is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en de K.U.Leuven en is academisch coördinator bij de UAMS (Universiteit Antwerpen Management School).