Iconoclast : A neuroscientist reveals how to think differently

Gregory Berns

overzicht

Een "iconoclast" is iemand die dingen doet die de anderen voor onmogelijk houden. Volgens Gregory Berns (prof Neuro-economie) schuilt in elk van ons een iconoclast. Wij moeten hiervoor wel drie mentale barrieres overbruggen om deze superactieve energie vrij te maken.
 9781422115015 /  Harvard Business School Press /  2008 /  250p. /  hc / 

Iconoclast : A neuroscientist reveals how to think differently

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Iconoclasten, of hemelbestormers, overwinnen mentale barrières. Ze doen de dingen waarvan iedereen zegt dat ze onmogelijk zijn. Wat maakt hen zo ongelooflijk creatief en succesvol?

 In 'Iconoclast' gaat een neuroloog op zoek naar het antwoord. Gregory Berns laat zien wat deze mensen onderscheidt en hoe u zelf anders kunt leren denken. Wees succesvol anders. De basis van elke strategie.

Sommige personen zijn opvallend en succesvol anders. Het zijn ‘beeldenstormers’, ‘iconoclasten’, voor hen is geen huisje heilig. We kennen ze in de kunst, de Picasso’s van deze wereld; in de sport, de Armstrongs van de herhaalde topprestaties; in het bedrijfsleven, de Steve Jobs in cyberspace.

Weinigen beseffen dat er in elk van ons een ‘iconoclast’ schuilt. De barrières om deze supercreatieve energie vrij te maken liggen in ons brein en meer bepaald bij drie mentale barrières.

Wie deze kan overwinnen, kan grenzen verleggen en wordt iemand zoals ‘iconoclast’ beschreven is op de omslag van het boek: iemand die dingen doet die de anderen voor onmogelijk houden. Berns is hoogleraar in Neuro-economie.