Iedereen Coach : Praktijkboek voor alledag en overal

Jef Clement

overzicht

Deze 'handleiding tot coachen in de dagelijkse praktijk' zet de lezer aan om coachende vaardigheden ook in te zetten in normale (toevallige) gesprekken, zelfs zonder daarvoor een uitgebreide opleiding te hebben gevolgd. Coaching is immers van alle tijden, en coachingskansen liggen voor het grijpen, de hele dag door.
 9789020989427 /  LannooCampus /  2010 /  144p. /  hc / 

Iedereen Coach : Praktijkboek voor alledag en overal

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Coaching is in. Het is een echt vak geworden. Coaches worden ingeschakeld om tal van intensieve opleidingen te komen geven. Maar moeten we het altijd zo ver gaan zoeken?

Iedereen heeft de mogelijkheden om elke dag coach te zijn. Zonder beroepscoach te hoeven zijn, kan je toch heel wat betekenen als coach. Gewoon in je rol als collega, ouder, leidinggevende, partner, manager, projectverantwoordelijke, medewerker, vriend, leraar, sportinstructeur, muziekbeoefenaar of -leraar, theaterliefhebber, regisseur of acteur, arts of gezondheidsadviseur... Telkens zit er wel een coachende kant aan.

Dit boek geeft je handvatten om coachend tussen te komen in de diversiteit aan rollen die we elke dag innemen. En om dit te doen op een manier die natuurlijk overkomt en waarbij de andere zich echt ondersteund voelt.

In Iedereen coach vind je een schat aan concrete aanwijzingen om dagelijkse ontmoetingen tot onverwachte coachingskansen te herscheppen, tegelijkertijd eenvoudig en toch met diepgang. Een boek over coachende vaardigheden voor iedereen en voor elke dag.

Jef Clement is een ervaren consultant, trainer en coach. Hij startte zijn praktijk in 1969 en ontwikkelde een breed actieterrein. Hij werkt zowel met profit als met social-profit en non-profit organisaties: onderwijs, culturele organisaties, ziekenhuizen, overheid, vakbonden en een groot aantal bedrijven. Enkele voorbeelden: Amis, Eurocontrol, Dexia, Opel, Volkswagen, Alcatel, Fostplus, Ikea, Nike, De Lijn, BP, Nedtrain, KBC, ING, Baxter, Siemens, Telepolis, Agfa-Gevaert, Picanol, Randstad, Avery, Unizo, Sociaal Maatschappelijke Dienst Zaanstreek, Quintessence Consulting, De Baak, Belgische en Nederlandse Overheid (o.m: Ministerie voor Verkeer en Waterstaat, Stad Antwerpen, Selor, VDAB, Vlaamse Overheid...), diverse ziekenhuizen, en een groot aantal andere bedrijven en organisaties.