Iedereen Content : Nieuwe paradigma's voor competentie- en talentmanagement

Lou Van Beirendonck

overzicht

"Iedereen Content" het vervolg op het succesvolle "Iedereen Competent" van dezelfde auteur, demonstreert op welke manier competentie- en talentmanagement zinvol worden geĆÆntegreerd. Het combineert het perspectief van de organisatie met dat van de medewerkers.
 9789077432396 /  LannooCampus /  2010 /  216p. /  pb / 

Iedereen Content : Nieuwe paradigma's voor competentie- en talentmanagement

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Competentiemanagement is definitief doorgebroken en talentmanagement is 'hot'. Niet alleen privébedrijven, maar ook overheidsorganisaties, zorginstellingen en het onderwijs sturen op competenties en trachten talenten optimaal te benutten.

In dit boek - dat een vervolg is op het succesvolle boek Iedereen competent van dezelfde auteur - wordt een model aangeboden dat talentmanagement en competentiemanagement integreert.

De integratie van een top-down (blauwe) en een bottum-up (rode) benadering resulteert in een derde dimensie. Het beeld van een 3D-bril is een handige metafoor.

Dit boek biedt een handleiding om competentieprofielen op te stellen, competenties te meten en talenten te ontdekken. Het geeft ook een realistische kijk op de ontwikkelbaarheid van gedrag.

De inzichten worden aangevuld door resultaten van wetenschappelijk onderzoek en door de recentste ontwikkelingen.

De auteur reikt ook een aantal ondersteunende instrumenten aan en illustreert het boek met meerdere praktijkcases en voorbeelden, die blijk geven van een grote variëteit aan benaderingen op de werkvloer.

Lou Van Beirendonck heeft masterdiploma's behaald inzake Organisatiepsychologie, Executive Business Administration en Organisatieontwikkeling. Hij is Founder-Director van Quintessence, een consultingorganisatie gespecialiseerd in competentie- en talentmanagement met kantoren te Brussel en Antwerpen. Hij is eveneens executive professor bij UAMS en bij EHSAL, en voortrekker van de Global Alliance for Performance Improvement, een wereldwijd netwerk van consultingbureaus gespecialiseerd in competentiemanagement.