Iedereen verandert - nu wij nog

Hans Vermaak

overzicht

We veroorzaken dagelijks verandering. En we ondergaan het ook dagelijks. Iedereen verandert dus – zij het niet altijd succesvol. Dit boek laat zien hoe je in je directe omgeving het verschil maakt, hoe je de rest van de organisatie in een verandering meeneemt en hoe je zelf stevig genoeg in je schoenen staat om beide met succes te doen.

Het maakt daarbij niet uit of je werkt in de zorg of de dienstverlening, op de werkvloer of in bestuurskamers. Het boek is voor iedereen die verandering vrijwillig oppakt, voor wie het op zijn bord heeft gekregen of voor wie het als zijn vak ziet.

Het boek is niet simpel, want veranderen is niet simpel: je hebt er bagage bij nodig. Maar het is wel rechttoe rechtaan geschreven. Het vat een wereld van inzichten over veranderen, organiseren en leiderschap samen in korte teksten en voorbeelden, gebaseerd op dertig jaar ervaring en onderzoek.

Alles wat je echt over verandering zou moeten of willen weten – en nu niet meer hoeft te vragen.

Inhoudsopgave
Deel I
Het vraagstuk dienen
Meerwaarde realiseren met directbetrokkenen
I-1 Stop tijd in datgene waar je warm voor loopt
I-2 Richt je op hele opgaven in plaats van eigen taakjes
I-3 Verkies vaker diepgang boven omvang
I-4 Betrek wie je nodig hebt, dwars over lagen en muren
I-5 Houd het team spannend en spreid sturing
I-6 Leer vraagstukken kennen door eraan te werken
I-7 Verdraag ongemak en werk met flitsvertrouwen
I-8 Rek zienswijzen op met vensters, spiegels en humor

Deel II
De omgeving gidsen
Voorwaarden scheppen voor vernieuwing
II-1 Ontdek het DNA van je organisatie
II-2 Begrijp samen waardoor verandering werkt
II-3 Zoek hefboomwerking en ontwerp een aanpak voor elke opgave
II-4 Beleg per opgave de belangrijkste rollen en begrens zichtbaarheid
II-5 Communiceer de vernieuwing, bescherm kiemen en kleed de veranderagenda uit
II-6 Maak vernieuwing besmettelijk via klussen, kennis en contacten
II-7 Doe moeilijk over leerprocessen en verstoor zelfsabotage
II-8 Leer samen meervoudig organiseren

Deel III
Groeien als veranderaar
Van waarde zijn als gematigd radicaal
III-1 Rek je vak op, ongeacht je baan
III-2 Reflecteer op je werk en je ontwikkeling
III-3 Kijk de kunst af en organiseer hulptroepen
III-4 Verzamel de kennis die nodig is en denk kritisch
III-5 Trek lessen uit de praktijk door die te onderzoeken
III-6 Geef ideeën vorm zodat je anderen ermee bereikt
III-7 Bereid je voor en speel in op betekenisvolle momenten
III-8 Verleg grenzen in jouw tempo en vergeef falen

Leessuggesties
Nawoord
Noten voor literatuur
Register
Over de auteur
 9789462762169 /  Vakmedianet /  2017 /  1ste editie /  328p. /  pb / 

Iedereen verandert - nu wij nog

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

We veroorzaken dagelijks verandering. En we ondergaan het ook dagelijks. Iedereen verandert dus – zij het niet altijd succesvol. Dit boek laat zien hoe je in je directe omgeving het verschil maakt, hoe je de rest van de organisatie in een verandering meeneemt en hoe je zelf stevig genoeg in je schoenen staat om beide met succes te doen. Het maakt daarbij niet uit of je werkt in de zorg of de dienstverlening, op de werkvloer of in bestuurskamers. Het boek is voor iedereen die verandering vrijwillig oppakt, voor wie het op zijn bord heeft gekregen of voor wie het als zijn vak ziet. Het boek is niet simpel, want veranderen is niet simpel: je hebt er bagage bij nodig. Maar het is wel rechttoe rechtaan geschreven. Het vat een wereld van inzichten over veranderen, organiseren en leiderschap samen in korte teksten en voorbeelden, gebaseerd op dertig jaar ervaring en onderzoek. Alles wat je echt over verandering zou moeten of willen weten – en nu niet meer hoeft te vragen. Inhoudsopgave Deel I Het vraagstuk dienen Meerwaarde realiseren met directbetrokkenen I-1 Stop tijd in datgene waar je warm voor loopt I-2 Richt je op hele opgaven in plaats van eigen taakjes I-3 Verkies vaker diepgang boven omvang I-4 Betrek wie je nodig hebt, dwars over lagen en muren I-5 Houd het team spannend en spreid sturing I-6 Leer vraagstukken kennen door eraan te werken I-7 Verdraag ongemak en werk met flitsvertrouwen I-8 Rek zienswijzen op met vensters, spiegels en humor Deel II De omgeving gidsen Voorwaarden scheppen voor vernieuwing II-1 Ontdek het DNA van je organisatie II-2 Begrijp samen waardoor verandering werkt II-3 Zoek hefboomwerking en ontwerp een aanpak voor elke opgave II-4 Beleg per opgave de belangrijkste rollen en begrens zichtbaarheid II-5 Communiceer de vernieuwing, bescherm kiemen en kleed de veranderagenda uit II-6 Maak vernieuwing besmettelijk via klussen, kennis en contacten II-7 Doe moeilijk over leerprocessen en verstoor zelfsabotage II-8 Leer samen meervoudig organiseren Deel III Groeien als veranderaar Van waarde zijn als gematigd radicaal III-1 Rek je vak op, ongeacht je baan III-2 Reflecteer op je werk en je ontwikkeling III-3 Kijk de kunst af en organiseer hulptroepen III-4 Verzamel de kennis die nodig is en denk kritisch III-5 Trek lessen uit de praktijk door die te onderzoeken III-6 Geef ideeën vorm zodat je anderen ermee bereikt III-7 Bereid je voor en speel in op betekenisvolle momenten III-8 Verleg grenzen in jouw tempo en vergeef falen Leessuggesties Nawoord Noten voor literatuur Register Over de auteur