Iets voor de rondvraag?

Natasja Loomans

overzicht

Natasja Loomans maakt duidelijk dat vergaderingen effectief en leuk kunnen zijn. Dat vereist wel een duidelijk doel, een positieve instelling van alle vergaderaars, voldoende communicatieve vaardigheden en een slim gebruik van de hulpmiddelen.
 9789058712028 /  Thema /  2002 /  130p. /  pb / 

Iets voor de rondvraag?

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Hoe vaak vergadert u in een week? En zeg eens eerlijk: zijn al die vergaderingen efficiënt? En Leuk? Worden er zinvolle onderwerpen besproken en daadwerkelijk besluiten genomen? Komen alle agendapunten aan de orde en draagt iedere deelnemer voldoende bij? Als u op een of meer van deze vragen nee antwoordt, is dit boek voor u geschreven.

Natasja Loomans maakt duidelijk dat vergaderingen effectief en leuk kunnen zijn. Dat vereist wel een duidelijk doel, een positieve instelling van alle vergaderaars, voldoende communicatieve vaardigheden en een slim gebruik van de hulpmiddelen. En een voorzitter die duidelijk onderscheid maakt tussen inhoud, procedure en proces en de communicatieve vaardigheden bezit om de vergadering optimaal te laten verlopen.

Vaardigheden als aanmoedigen en afkappen, overtuigen en besluiten nemen, omgaan met passiviteit en manipulaties komen dan ook uitgebreid aan bod.