Ik ken mijn ikken : Ontdek andere kanten van jezelf (met Voice Dialogue)

Karin Brugman - Judith Budde - Berry Collewijn

overzicht

In 'Ik (k)en mijn ikken' nodigen de auteurs u uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken, en uzelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat.

U hebt immers verschillende kanten, delen of subpersonen
 9789058715241 /  Thema /  2010 /  5de editie /  190p. /  pb / 

Ik ken mijn ikken : Ontdek andere kanten van jezelf (met Voice Dialogue)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In 'Ik (k)en mijn ikken' nodigen de auteurs u uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken, en uzelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken.

U hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten.

Het is leuk om zo naar uzelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen u meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom u soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat u wilt doen.

'Ik (k)en mijn ikken' is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor degenen die kennis willen maken met Voice Dialogue.

Inhoudsopgave

1. De psychologie van de ikken 1.1 Ieder mens bestaat uit vele ikken 1.2 De beperkingen van je primaire en verstoten ikken 1.3 Wat doen je ikken als je wilt gaan veranderen? 1.4 De manager van alle ikken: het Bewuste Ego

2. Subpersonen aan het woord 2.1 Ontdek je eigen subpersonen 2.2 De Pleaser 2.3 De Pusher 2.4 De Rationele Denker 2.5 De Innerlijke Criticus 2.6 Het Innerlijke Kind 2.7 Nog meer subpersonen 103 2.8 Archetypische subpersonen en de Patriarch

3. Patronen in relaties 3.1 Bindingspatronen 3.2 Vroegere ikken in huidige relaties 3.3 Subpersonen en hun impact op relaties 3.4 Hoe kun je de patronen doorbreken?

4. Hoe werkt de Voice Dialoguemethode 4.1 De doelstelling van de methode 4.2 Voor welke vragen is Voice Dialogue geschikt? 4.3 Het verloop van een sessie: Mirjam 4.4 Is dat alles? 4.

5 De rol van de begeleider