Ik ging weg bij Microsoft om de wereld te verbeteren

John Wood

overzicht

John Wood (succesvol manager bij Microsoft) beschrijft persoonlijk en openhartig zijn professionele ontwikkeling en zijn beslissing om het roer om te gooien. Hij schetst ook de ontwikkeling van Room to Read tot een professionele organisatie. John Wood werd door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Young Global Leader’.
 9789047000099 /  Business Contact /  2007 /  263p. /  pb / 

Ik ging weg bij Microsoft om de wereld te verbeteren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

John Wood was al op jonge leeftijd ‘director of business development’ voor Microsoft in Zuidoost-Azië en Australië en leefde het luxeleven van een hard werkende, goed betaalde en bereisde zakenman met dito vriendin.

Tijdens een wandelvakantie in Nepal, waar hij even kon ontsnappen aan de veeleisende Steve Ballmer en de lange werkweken, ontdekte hij dat hij iets anders met zijn leven wilde; iets doen wat blijvend en belangrijk was.

Op deze reis bezocht hij een school en zag dat de kinderen daar geen boeken hadden. En dat terwijl hij wist dat zijn vrienden, ouders en collega’s tweedehands kinderboeken op zolder bewaarden, die ze zo zouden willen weggeven. Dat zette hem op het spoor van een nieuw doel en een nieuwe carrière.

Vanaf dat moment werkte Wood aan de oprichting van de non-profitorganisatie Room to Read, die momenteel kinderen in zestien landen voorziet van boeken en scholing. Wood kon zijn netwerk, zijn managementtalent en commerciële kennis, en al zijn daadkracht inzetten voor een mooi doel. Het betekende wel het einde van zijn carrière bij Microsoft en het einde van zijn relatie.

In dit boek beschrijft John Wood persoonlijk en openhartig zijn professionele ontwikkeling en zijn beslissing om het roer om te gooien, en de ontwikkeling van Room to Read tot een professionele organisatie. Het is een uniek en hartverwarmend verhaal van een topmanager die besluit om al zijn talenten aan te wenden voor een betere wereld, via Room to Read.

Room to Read schonk 1,2 miljoen boeken, richtte 2600 bibliotheken en 200 scholen op en financiert het complete onderwijs voor 1700 meisjes, die anders nooit naar school hadden kunnen gaan. Room to Read is de snelst groeiende non-profitorganisatie ter wereld. John Wood is de enige niet-Aziaat die door Time Magazine werd uitgeroepen tot ‘Asian Hero van het jaar 2004’.