Ik werk dus ik besta : 7 kenmerken voor zingeving in werk en leiderschap

Nina Lazeron - Wim Galjee

overzicht

Een groot deel van ons leven is gevuld met werk en werkgerelateerde zaken. Werk zou dus een essentiële bijdrage aan persoonlijk, economisch en maatschappelijk geluk moeten leveren. Het hoogste doel is een baan die past bij je identiteit en persoonlijke interesse: een baan ‘waarin je kunt worden wie je wil zijn’.
 9789047003427 /  Business Contact /  2010 /  192p. /  pb / 

Ik werk dus ik besta : 7 kenmerken voor zingeving in werk en leiderschap

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een groot deel van ons leven is gevuld met werk en werkgerelateerde zaken. Werk zou dus een essentiële bijdrage aan persoonlijk, economisch en maatschappelijk geluk moeten leveren.

Het hoogste doel is een baan die past bij je identiteit en persoonlijke interesse: een baan ‘waarin je kunt worden wie je wil zijn’.

Vanuit hun brede ervaring in het bedrijfsleven geven Lazeron en Galjee een integrale benadering om werk, en daarmee leven, betekenisvoller te maken.

Aan de hand van 7 kenmerken (zoals zelfaanvaarding en overeenstemming op kernwaarden) beschrijven zij hoe dit het leven mooier kan maken, en hoe je als leider het werk van collega’s en medewerkers meer richting en betekenis kunt geven. Ze zetten aan tot reflectie, maar bieden ook praktische tips en handvatten om de werksituatie van je medewerkers te veranderen.

Ik werk dus ik besta is bedoeld voor leiders en managers die actief willen werken aan beter en zinvoller werk, voor zichzelf en hun medewerkers, in hun organisatie of afdeling.

Inhoudsopgave

Voorwoord

Leeswijzer

Met dank aan...

1. Van Human Resources naar Human Purpose

2. De zeven kenmerken van zingevend werk

3. Persoonlijk leiderschap

4. Werken aan zelfzorg

5. Zingeving in de organisatie

6. leidinggeven aan zingevend werk

7. De toekomst van managers en leiders

Over de auteurs en Academia Aemstel

Literatuur