Inleiding in de productietechniek

Hans-Jurgen Warnecke

overzicht

Inleiding in de productietechniek biedt een compact overzicht van de industriële productietechnieken. Het is bedoeld als eerste kennismaking met het vakgebied.
 9789039505786 /  Boom /  2014 /  1ste editie /  320p. /  pb / 

Inleiding in de productietechniek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Inleiding in de productietechniek biedt een compact overzicht van de industriële productietechnieken. Het is bedoeld als eerste kennismaking met het vakgebied.

Het doel van de productietechniek is de vervaardiging van discrete producten volgens van tevoren vastgestelde eigenschappen en met gebruikmaking van een of meer verschillende productiemiddelen.

Door de toenemende internationale concurrentie is het noodzakelijk de gunstigste methode te kiezen, zowel productietechnisch als economisch gezien. Milieubewustzijn en menswaardige werkomstandigheden worden daarbij steeds belangrijker. Behalve op de invoering van nieuwe technologieën ligt in de productietechniek de laatste tijd de nadruk op het verlagen van de productiekosten.

Dit wordt gerealiseerd door een effectieve automatisering en door het clusteren van productieprocessen. Al bij het ontwerpen en construeren van een product moet rekening worden gehouden met alle aspecten van de productiewijze. Daardoor is kennis van de productietechnieken voor toekomstige ingenieurs heel belangrijk.

Inleiding in de productietechniek biedt de studenten van technische opleidingen een beknopt overzicht van de wereld van de productietechniek en een basis voor verdere studie en beroep.

Over de inhoud

•Inleiding in de productietechniek is ingedeeld volgens DIN 8580, met uitzondering van het hoofdstuk kunststofvormgeving.

•Alle onderwerpen worden op een heldere en systematische wijze toegelicht en ondersteund door vele illustraties.

•Er wordt met name aandacht besteed aan keuzecriteria bij de afzonderlijke productietechnieken.

Doelgroepen

•Het boek is bij uitstek geschikt voor gebruik in het eerste jaar van de studie werktuigbouwkunde van hbo-opleidingen en technische universiteiten.

•Ook is het geschikt voor opleidingen waarin een beknopte inleiding in het vakgebied volstaat, zoals bij opleidingen technische bedrijfskunde.