Startistiek in stappen

Nel Verhoeven

overzicht

De methode Statistiek in stappen slaagt erin om statistiek interessant te maken, voor studenten en docenten. Het boek legt op logische wijze uit hoe een bepaalde techniek werkt, waar deze voor gebruikt wordt en op welke onderzoeksvragen deze techniek kan worden toegepast. Met relevante voorbeelden in de belevingswereld van de student. De nadruk ligt dus niet zozeer op de formules achter de technieken (hoewel deze wel worden uitgelegd), maar meer op de toepassing ervan. Zo wordt statistiek een handig instrument dat je helpt bij het verwerken van kwantitatieve gegevens.
 9789058758118 /  Boom /  2017 /  2de editie /  312p. /  pb / 

Startistiek in stappen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

De methode Statistiek in stappen slaagt erin om statistiek interessant te maken, voor studenten en docenten. Het boek legt op logische wijze uit hoe een bepaalde techniek werkt, waar deze voor gebruikt wordt en op welke onderzoeksvragen deze techniek kan worden toegepast. Met relevante voorbeelden in de belevingswereld van de student. De nadruk ligt dus niet zozeer op de formules achter de technieken (hoewel deze wel worden uitgelegd), maar meer op de toepassing ervan.

Zo wordt statistiek een handig instrument dat je helpt bij het verwerken van kwantitatieve gegevens.

Om het leren gemakkelijker te maken, is er bij dit boek een aantal hulpmiddelen beschikbaar, zoals leerdoelen, checkpoints en opdrachten.

Rijke online omgeving

Op de bijbehorende website vinden docenten en studenten extra materiaal zoals:

•uitwerkingen van de opdrachten en checkpoints;

•PowerPoints; •oefententamen;

•handige links en aanvullende literatuur;

•en extra uitleg over SPSS.

Wijzigingen ten opzichte van vorige druk In deze tweede druk zijn de voorbeelden, checkpoints en opdrachten geactualiseerd. Daarnaast is de uitleg en opbouw van sommige onderdelen aangepast, waardoor de theorie nog beter te begrijpen is.

Doelgroep •Studenten in het hoger onderwijs. •Professionals die kwantitatieve onderzoeksgegevens willen verwerken.