Inleiding Construeren

Daan Haeyen

overzicht

Inleiding Construeren biedt de student een eenvoudige en heldere inleiding in de basisbegrippen voor construeren. Het biedt daarmee een eenvoudige opstap naar bijvoorbeeld het gebruik van Machineonderdelen. Het boek behandelt de basis voor mechanische oplossingen. De basisbegrippen lastproces, overbrenging en aandrijving worden eenvoudig behandeld en laten zien aan de hand van een doorlopend voorbeeld. Zo kan een student de mechanische oplossingen ontwerpen voor het complete technische ontwerp. Wat zijn de onderliggende constructieprincipes, aandrijvingen en overbrengingen/mechanismen? Hoe kun je je theoretische kennis van statica, dynamica en natuurkunde (kracht, energie, vermogen, last, koppel) praktisch toepassen in het ontwerpen van een technisch product? Hoe maak je de stap van ideeën naar een concreet ontwerp? Verschijnt in april 2018
 9789024407163 /  Boom /  2018 /  1ste editie /  192p. /  pb / 

Inleiding Construeren

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Inleiding Construeren biedt de student een eenvoudige en heldere inleiding in de basisbegrippen voor construeren. Het biedt daarmee een eenvoudige opstap naar bijvoorbeeld het gebruik van Machineonderdelen.

Het boek behandelt de basis voor mechanische oplossingen. De basisbegrippen lastproces, overbrenging en aandrijving worden eenvoudig behandeld en laten zien aan de hand van een doorlopend voorbeeld. Zo kan een student de mechanische oplossingen ontwerpen voor het complete technische ontwerp.

Wat zijn de onderliggende constructieprincipes, aandrijvingen en overbrengingen/mechanismen?

Hoe kun je je theoretische kennis van statica, dynamica en natuurkunde (kracht, energie, vermogen, last, koppel) praktisch toepassen in het ontwerpen van een technisch product?

Hoe maak je de stap van ideeën naar een concreet ontwerp? Het bestaat uit een compact leerboekje met daarbij allerhande online materiaal: vragen en antwoorden met feedback, voorbeelden van mechanismen door middel van animaties en filmpjes.

Inleiding construeren is geschreven voor eerstejaars hbo-studenten die engineering, werktuigbouwkunde, industrieel productontwerp of een aanverwante studie volgen.

Uniek aan dit boek

•Basisbeginselen voor mechanische oplossingen: een dergelijk leerboek voor eerstejaarsstudenten bestond tot nu toe nog niet.

•Aan de hand van sprekende voorbeelden maakt de student kennis met de basisprincipes van het construeren.

De voorbeelden maken het boek geschikt voor zowel werktuigbouwkunde als IPO. •Zeer geschikt voor het hbo: kort, overzichtelijk en toegepast.

•Opstap naar Machineonderdelen.