Innoveren met creativiteit

Marion Debruyne

overzicht

In de mallemolen van de internationale concurrentie is stilstaan geen optie. Bedrijven die niet systematisch bezig zijn met vernieuwingen, duwen zichzelf uit de markt. Innovatie is een onmisbaar element geworden van elke bedrijfsstrategie, niet alleen in technologische sectoren maar in alle segmenten van de economie. In dit boek exploreert Marion Debruyne een aantal creatieve pistes om over innovatie na te denken en om innovatie in praktijk te brengen. Waar mogelijk, steunt ze daarvoor op de bevindingen van recent onderzoek van FlandersDC.
 9789020983326 /  LannooCampus /  2009 /  124p. /  hc / 

Innoveren met creativiteit

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Wat is het verschil tussen uitvinden en innoveren? Hoe wordt een innovatieproces in goede banen geleid? Wat is businessmodelinnovatie?

 De auteur legt uit waarom de tijd voorbij is dat bedrijven hun innovatieproces heel discreet binnen hun eigen muren verborgen hielden: de kennis die voor innovatie nodig of nuttig kan zijn, zit immers verspreid over de hele wereld en informatie delen is dus een wezenlijk aspect van innovatie geworden.

Voorts laat Marion Debruyne zien waarom innovatie niet hetzelfde is als 'creatief zijn' en hoe een innovatieproces stevig georganiseerd moet worden.

Creatief omgaan met innovatie betekent ook: zich niet beperken tot productinnovatie.

De auteur gaat grondig in op de vraag hoe behalve de producten ook alle bedrijfsprocessen en zelfs het hele businessmodel van een onderneming voorwerp van innovatie kunnen worden.

Marion Debruyne is burgerlijk ingenieur met een doctoraat in Toegepaste Economie aan de Universiteit Gent. Zij is associate professor aan Vlerick Leuven Gent Management School en bekleedt daar de SWIFT leerstoel 'Market-driven Innovation'. Zij is binnen het flanders DC Kenniscentrum verantwoordelijk voor het onderzoek rond innovatie.