Inspirerend leidinggeven : Tien krachtbronnen voor persoonlijke effectiviteit

Rogier Offerhaus

overzicht

De auteur geeft aan hoe u succesvol en inspirerend kunt leven en werken door persoonlijke verlangens te realiseren. Hij heeft tien krachtbronnen ontdekt die iedereen heeft. Door deze krachtbronnen aan te boren en te ontwikkelen kunnen persoonlijke en professionele wensen, uitdagingen en problemen aangemaakt en benut worden. In dit boek leest u hoe u toegang krijgt tot die persoonlijke verlangens en krachtbronnen.
 9789024405602 /  Nelissen /  2003 /  2de editie /  235p. /  pb / 

Inspirerend leidinggeven : Tien krachtbronnen voor persoonlijke effectiviteit

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

De auteur geeft aan hoe je succesvol en inspirerend kunt leven en werken door persoonlijke verlangens te realiseren.

Hij heeft tien krachtbronnen ontdekt die iedereen heeft. Door deze krachtbronnen aan te boren en te ontwikkelen kunnen persoonlijke en professionele wensen, uitdagingen en problemen aangepakt en benut worden.

Dit boek beschrijft op welke wijze je toegang krijgt tot die persoonlijke verlangens en krachtbronnen. Je leert ook anderen inspirerend te coachen en door continue vernieuwing jezelf te blijven inspireren.

De tien krachtbronnen in dit boek zijn de tien stappen voor een methode van zelfanalyse om tot betere prestaties te komen. De lezer (hbo-niveau) ontdekt zo wat de eigen wensen zijn, wat deze zelf kan uitvoeren (sterke kant) en wat deze moet delegeren (zwakke kant).

Datzelfde stappenplan kan (met enkele aanpassingen) ook gebruikt worden om leiding te geven. Het is dan de bedoeling om teamleden te begeleiden bij hun ontdekkingstocht naar hun sterke en zwakke kanten, zodat een optimale taakverdeling en een succesvol team ontstaat.

Voor de onderbouwing van zijn methode gebruikt de auteur de theorieen over 'flow' (verband tussen aandacht, prestatie en interesse), de 'persoonlijkheidsontwikkeling' van Anny en Thomas Harris, de emotionele intelligentie (gedrag verdelen in denken, doen en voelen) en het leiderschapsmodel van Hersey en Blanchard.

De auteur heeft een eigen adviesbureau in Utrecht en heeft advies gegeven aan leidinggevenden van grote bedrijven en de sportorganisatie NOC/NSF in Nederland. Hij heeft zijn ideeen mogen toelichten in RTL-Z.