Intervisiecoaching : Kortdurende begeleiding van lerende groepen

Marijke Lingsma - Ger van Doorn

overzicht

Intervisiecoaching is wezenlijk anders dan teamcoaching. Intervisie coaching is tijdelijk en duurt zo kort mogelijk. Dat vraagt om een totaal andere benadering: de intervisiecoach begeleidt intervisanten, gericht op hun volledige zelfstandigheid als lerende groep.

 9789024401031 /  Boom/Nelissen /  2012 /  1ste editie /  236p. /  pb / 

Intervisiecoaching : Kortdurende begeleiding van lerende groepen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Intervisiecoaching is wezenlijk anders dan teamcoaching. Intervisie coaching is tijdelijk en duurt zo kort mogelijk.

Dat vraagt om een totaal andere benadering: de intervisiecoach begeleidt intervisanten, gericht op hun volledige zelfstandigheid als lerende groep.

Het boek behandelt de essentie van intervisiecoaching in vier delen

- de theorie over het begeleiden van lerende groepen

- de praktijk van het begeleiden

- de praktijk van de intervisiecoach, met daarin veel aandacht voor bijzondere situaties

- opdrachten en oefeningen ter voorbereiding op de begeleidingstaak.

Intervisiecoaching is geschreven voor diegenen die zich bezighouden met leerprocessen in groepen, voor intervisiebegeleiders en voor stu denten intervisiekunde. Centraal in het boek staan de Case Navigator en het CREAModel (Collectieve Reflectie & Eigen Actie), ontwikkeld door de auteurs. Dit zijn ideale hulpmiddelen voor de intervisiecoach, die daarmee de meest uiteenlopende werksituaties serieus én speels kan hanteren. Kortom: resultaatgericht, zonder de nadelen van een keurslijf.

Dit boek sluit perfect aan bij de groeiende belangstelling voor intervisie in organisaties.

Over de auteurs :

Ger van Doorn is werkzaam aan de HRM Academie van de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Hij is opleidingskundig adviseur, opleidingsontwikkelaar en kwaliteitsmonitor van diverse coachopleidingen en heeft ruime ervaring in diverse begeleidingsvormen.

Marijke Lingsma 'Inspirerend en al jaren toonaangevend met haar boeken, de coachingskalender en multimediatools', zo werd haar award 'Coach van het jaar 2008/2009' onderbouwd. Vanuit Multi Media Coach ontwikkelt Marijke Lingsma (1951) samen met anderen multimedia die in een coachproces of in teamoverleg te gebruiken zijn. Zoals de 'CoachingWaaier voor managers', 'Spelen met conflicten', 'Samenspel in teams' en de dvd 'Team in Beeld'. Ze schrijft en publiceert regelmatig over competentieontwikkeling, teamcoaching, conflictcoaching en is interactief spreker op congressen. Vanaf 2002 is de Coacingrkalender het best verkochte managementproduct.