Invloed : De zes geheimen van het overtuigen

Robert Cialdini

overzicht

Heeft u zichzelf ooit 'ja' horen zeggen tegen een telemarketeer en was u er vervolgens over verbaasd waarom u zojuist instemde met een abonnement op een tijdschrift dat u eigenlijk niet echt interesseert? In dit boek over beĆÆnvloeding zal u niet alleen leren welke technieken u ertoe brachten ja te zeggen, maar ook hoe u uzelf tegen toekomstige verzoeken kunt verdedigen. 'Invloed' is een praktisch boek voor iedereen die koopt, verkoopt, adviseert, onderhandelt, politiek bedrijft, stemt of geld doneert.
 9789052617152 /  Academic Service /  2009 /  5de editie /  306p. /  pb / 

Invloed : De zes geheimen van het overtuigen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Van dit boek werden reeds meer dan een kwart miljoen exemplaren verkocht. Hoe beïnvloedt deze zin uw indruk van dit boek? Als u, zelfs maar heel even, dacht dat een gezaghebbend en populair boek precies was wat u zocht, zou u daar wel eens van overtuigd kunnen zijn door een krachtig principe van beïnvloeding, in dit geval het principe van sociale bewijskracht.

Heeft u uzelf ooit 'ja' horen zeggen tegen een telemarketeer en was u er vervolgens over verbaasd waarom u zojuist instemde met een abonnement op een tijdschrift dat u eigenlijk niet echt interesseert?

In dit boek over beïnvloeding (inderdaad een kwart miljoen exemplaren verkocht), zal u niet alleen leren welke technieken u ertoe brachten ja te zeggen, maar ook hoe u uzelf tegen toekomstige verzoeken kunt verdedigen.

'Invloed' is een praktisch boek voor iedereen die koopt, verkoopt, adviseert, onderhandelt, politiek bedrijft, stemt of geld doneert.

Cialdini is een bekende sociaal psycholoog. Hij onderzocht of de trucs die hij tegenkwam tijdens de salestrainingen inderdaad werken. Zo heeft een vriendelijk lachende verkoper snel en bijna automatisch toenadering tot zijn klanten. Een heel wetenschappelijk, zelfs bijzonder leesbaar boek (Luk Warlop, professor marketing K.U.Leuven)

Inhoudsopgave 

Inleiding

1. Beinvloedingswapens

2. Wederkerigheid: het aloude geven en nemen... en nemen

3. Commitment en consistentie: innerlijke spookbeelden

4. Sociale bewijskracht: de waarheid, dat zijn wij

5. Sympathie: de vriendelijke dief

6. Autoriteit: geregisseerd respect

7. Schaarste: de regel van het tekort

8. Onmiddellijke invloed: primitieve volgzaamheid in een automatisch tijdperk

Literatuur

 Index