Is the lady for turning? Vrouwelijk leiderschap in beeld

Rosemarijn Dols

overzicht

'The lady is not for turning' is een uitspraak van Margaret Thatcher, die daarmee duidelijk maakte zich niet te laten weerhouden van haar plannen. Hoe kijken we naar dit soort sterke vrouwen? Voor sommigen zijn ze een rolmodel, bij anderen roepen ze vooral weerstand op.
 9789024414031 /  Boom /  2018 /  1ste editie /  176p. /  pb / 

Is the lady for turning? Vrouwelijk leiderschap in beeld

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

'The lady is not for turning' is een uitspraak van Margaret Thatcher, die daarmee duidelijk maakte zich niet te laten weerhouden van haar plannen.

Hoe kijken we naar dit soort sterke vrouwen? Voor sommigen zijn ze een rolmodel, bij anderen roepen ze vooral weerstand op.

Wat beschouwen we als succesvol, wanneer is er sprake van ontsporen? In 'Is the lady for turning?' worden vele beelden van vrouwelijk leiderschap aangereikt waaraan iedereen zich kan spiegelen.

Rolmodellen uit films en documentaires die tot de verbeelding spreken en kunnen inspireren, maar die ook waarschuwen voor een aantal universele valkuilen.

We leren tenslotte van onze idolen, maar misschien nog wel veel meer van allergieën. De voorbeelden worden toegelicht met inzichten vanuit de psychologie; daarnaast bevat het boek kijk- en leestips en reflectievragen over leiderschap.