Java Quizmaster voor beginners

Sar Maroof

overzicht

Dit boek richt zich op het leren programmeren door het oefenen met programmeercodes. Veel theorie komt in het begin niet aan de orde. Dat is een grote uitdaging want het is niet makkelijk om een heel klein uitvoerbaar programmaatje te schrijven over alleen een Java-onderwerp. In elk uitvoerbaar programma komen verschillende thema's voor. Alle programma's demonstreren een bepaald Java-onderwerp. Gratis BEX (Beoordelingsexemplaar) voor docenten

 97890575239600 /  Brinkman /  2019 /  2de editie /  200p. /  pb / 

Java Quizmaster voor beginners

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Dit boek richt zich op het leren programmeren door het oefenen met programmeercodes. Veel theorie komt in het begin niet aan de orde. Dat is een grote uitdaging want het is niet makkelijk om een heel klein uitvoerbaar programmaatje te schrijven over alleen een Java-onderwerp.

In elk uitvoerbaar programma komen verschillende thema's voor. Alle programma's demonstreren een bepaald Java-onderwerp. Dit boek verdeelt de Java-programmeertaal in een aantal thema's. In elk hoofdstuk wordt een aantal kleine, uitvoerbare programma's aangeboden om dat specifieke onderwerp te demonstreren.

Bij de tweede druk: Ten opzichte van de eerste druk is deze nieuwe druk uitgebreid met een inleiding over objectgeoriënteerd programmeren.

Op www.sarmaroof.com is meer informatie over de aanpak van dit boek te vinden. Hier vind je ook een discussieforum waar iedere gebruiker van het boek vragen kan stellen en opmerkingen kan plaatsen. Daar vind je ook een stap-voor-stap-uitleg hoe je de code kunt opzetten in Eclipse.