Je kunt me nog meer vertellen! Communicatie op de werkvloer

Anne Wesseling - Nicole Timmermans - Roderik Bender

overzicht

Communiceren lijkt zo makkelijk, we doen het immers elke dag. Maar hoe vaak merkt u niet dat uw boodschap niet goed overkomt? En hoe vaak begrijpt u de ander niet omdat u aan zijn 'halve' woord niet genoeg heeft? Misverstanden zijn dan snel geboren. Herkent u dit?
 9789058713872 /  2008 /  5de editie /  112p. /  pb / 

Je kunt me nog meer vertellen! Communicatie op de werkvloer

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Communiceren lijkt zo makkelijk, we doen het immers elke dag. Maar hoe vaak merkt u niet dat uw boodschap niet goed overkomt? En hoe vaak begrijpt u de ander niet omdat u aan zijn 'halve' woord niet genoeg heeft? Misverstanden zijn dan snel geboren.

Herkent u dit? Dan is 'Je kunt me nog meer vertellen' een boek voor u. In dit boek ontmoet u acht personen die in diverse werksituaties problemen krijgen doordat ze niet goed met elkaar communiceren.

Hoofdpersoon Erik beleeft allerlei avonturen in zijn nieuwe baan. Hij kampt nogal eens met alledaagse situaties als: 'Hoe leg ik dit aan mijn baas voor, hoe ga ik met collega's om, hoe denken zij over mij en hoe krijg ik in deze organisatie dingen voor elkaar?

Op een speelse manier maakt u kennis met de belangrijkste principes van communicatie en krijgt u handvatten aangereikt om uw eigen communicatie te verbeteren.

Inhoudsopgave

 Voorwoord

1. Erik van der Bruggen maakt zijn entree bij Shake en Zoon a. Een collega die praat in uitroeptekens b. Een gezellige lunch c. Kopje koffie, mevrouw? d. Werkoverleg - met een verrassend einde Theoriesamenvatting - Interpretaties, evaluaties, koffers en ruis - Zenders en ontvangers - Ieder zijn eigen koffer

2. Erik krijgt hulp uit een onverwachte hoek a. Overleg met Miro b. Millie is boos c. Appel, appel, appeltaart Theoriesamenvatting a. Luisteren, samenvatten, doorvragen b. Vier aspecten van de boodschap c. Multiculturele verschillen in non-verbaal gedrag

3. Erik heeft een zware dag a. Milkshake-English b. Waarin iedereen een veeg uit de pan krijgt c. De functioneringsgesprekken d. Shake it up, baby!

Theoriesamenvatting a. Ineffectieve gedachten b. Feedback

Tot slot In geval van nood

Literatuurlijst