Kan ik wat voor je doen? Een gewoon boek over verdrietige gebeurtenissen

Marieke Jansen - Maria Neele

overzicht

Een van uw vrienden verliest zijn baan. Een vriendinnetje van uw dochter heeft een verkeersongeluk gehad. Op uw werk is de vrouw van een collega plotseling overleden. Met verdrietige gebeurtenissen in de directe omgeving heeft iedereen wel eens te maken.
 9789058713841 /  Thema /  2004 /  108p. /  pb / 

Kan ik wat voor je doen? Een gewoon boek over verdrietige gebeurtenissen

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een van uw vrienden verliest zijn baan. Een vriendinnetje van uw dochter heeft een verkeersongeluk gehad. Op uw werk is de vrouw van een collega plotseling overleden. Met verdrietige gebeurtenissen in de directe omgeving heeft iedereen wel eens te maken. Ze raken u. U wilt iets doen, iets zeggen, maar wat?

Zegt u het wel goed? Wat kunt u doen en wat kunt u beter laten als je vrienden buren of collega's wilt steunen? Het gaat hier om iets wat iemand ander sis overkomen. Waarom laat het u dan maar niet los?

Dit boek laat zien wat er met u kan gebeuren als u een verdrietig bericht over een ander hoort. Aan de hand van herkenbare verhalen en voorbeelden van gesprekken en situaties laten de auteurs zien wat u kunt doen, maar ook dat niets doen in sommige gevallen ook kan helpen bij verdriet.

Door deze verhalen en inzichten leert u verdrietige gebeurtenissen beter te begrijpen. Daarnaast ontdekt u hoe u zelf wilt omgaan met dit soort ervaringen en voelt u zich wellicht minder onbeholpen als u wordt geconfronteerd met verdriet in uw naaste omgeving.

'Kan ik wat voor je doen' is een toegankelijk en praktisch boek voor iedereen die concrete tips en adviezen wil over hoe u de ander, maar ook uzelf tot steun kunt zijn.

Inhoudsopgave

1. Inleiding

2. Een verdrietig bericht

3. Gedachten, emoties en reacties

4. Gevolgen voor u en de ander

5. Het eerste contact

6. Wat helpt u en de ander?

7. Verwerken

8. Na verloop van tijd

9. Verdriet dat blijft

10. Voorbeelden van gesprekken en ander contact

11. Nuttige adressen en nummers

12. Verder lezen

13. Geraadpleegde literatuur

14. Verantwoording Woord van dank