Kleur Bekennen : Kleerkamergesprekken over leiderschap

Paul Ansems - Jan Moen

overzicht

Met dit boek willen de auteurs ingrediƫnten aanreiken voor een plan dat u verder leidt naar succesvol en effectief leiderschap. Het ontwikkelen van goed leiderschap is hard werken: uzelf er voortdurend van bewust zijn dat uw gedrag er het meeste toe doet, en het besef dat alleen uzelf het belangrijkste instrument bent voor wat u wilt bereiken.
 9789023245827 /  Van Gorcum /  2009 /  1ste editie /  279p. /  pb / 

Kleur Bekennen : Kleerkamergesprekken over leiderschap

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

In de 21ste eeuw worden hoge eisen gesteld aan leiderschap en het afleggen van verantwoording daarover. Door economische en maatschappelijke ontwikkelingen komen bestuurders tegenwoordig onder een vergrootglas te liggen en wordt het publieke fileermes gehanteerd.

Leiderschap wordt flink op de proef gesteld. Dit betekent dat u er als leider niet aan ontkomt om uzelf de maat te nemen. Duidelijk is dat u maar beter zelf verantwoording kunt nemen en afleggen voordat u ter verantwoording wordt geroepen.

Hoe u dat kunt doen en welke meetlat u daarbij kunt hanteren, is het onderwerp van dit boek.

Het bevat oefeningen en tips voor hoe u uw leiderschapsstijl kunt analyseren en veranderen. Met dit boek willen de auteurs ingrediënten aanreiken voor een plan dat u verder leidt naar succesvol en effectief leiderschap.

Het ontwikkelen van goed leiderschap is hard werken: uzelf er voortdurend van bewust zijn dat uw gedrag er het meeste toe doet, en het besef dat alleen uzelf het belangrijkste instrument bent voor wat u wilt bereiken.

'Kleur bekennen' is vooral praktijkgericht en bevat herkenbare beschrijvingen van ervaringen van leidinggevenden, naast wetenschappelijke inzichten aan de hand van leiderschapsliteratuur.

Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de SER, schreef het Woord vooraf.

Inhoudsopgave

1 Inleiding

2 Leiderschap in de schijnwerpers

3 De kleur van leiderschap

4 Inspiratiebron van andere auteurs

5 Leiderschapsdimensies ontrafeld

6 De mentale kaart voor leiderschap

7 Cultuur en leiderschap

8 Kleedkamergesprekken

 9 Wanneer van baan veranderen?

10 Op weg naar effectief gedrag: tien leiderschapstips