Kleur bekennen : Wat vind jij gewenst en ongewenst gedrag?

Christien Smit

overzicht

Aan de hand van 110 kaartjes met situatiebeschrijvingen discussiƫren de spelers over gewenst en ongewenst gedrag in hun organisatie. Er zijn kaartjes over pesten en treiteren, seksuele intimidatie, racisme en algemene vragen. 'Kleur bekennen' kan worden gebruikt in bijvoorbeeld werkoverleg, bezinnings-, kennismakings- of trainingssituaties.
 9789058710390 /  Thema /  2008 /  1ste editie /  Spelp. /  Doos / 

Kleur bekennen : Wat vind jij gewenst en ongewenst gedrag?

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Zomaar een paar situaties die in elke organisatie kunnen voorkomen: Medewerk(st)ers zonder kinderen worden vaker ingezet voor een avonddienst. Twee Indonesische medewerkers noemen elkaar steeds Pinda. Een blonde medewerkster krijgt alle nieuwe domme blondjes moppen te horen. Een medewerk(st)er die op dieet is, vindt regelmatig plaatjes van dikke mensen op zijn/haar bureau.

Iedereen heeft er een mening over, maar hoe maakt u die nu bespreekbaar? Met 'Kleur bekennen' leren de deelnemers elkaar op een eenvoudige, speelse wijze beter kennen en leren ze meer over de manier waarop zij zelf en hun collega’s omgaan met diverse situaties.

Aan de hand van 110 kaartjes met situatiebeschrijvingen discussiëren de spelers over gewenst en ongewenst gedrag in hun organisatie. Er zijn kaartjes over pesten en treiteren, seksuele intimidatie, racisme en algemene vragen.

'Kleur bekennen' kan worden gebruikt in bijvoorbeeld werkoverleg, bezinnings-, kennismakings- of trainingssituaties.