Modern Keramiek : een bronnenboek

Edmund De Waal

overzicht

Een prachtig geĆÆllustreerde verzameling van het beste hedendaagse werk, met: unieke vergelijkingen van hoe verschillende kunstenaars deze thema's op geheel eigen wijze interpreteren. Vele verschillende objecten - functionele en figuratieve - met informatie over materiaal, vorm en decoratie.
 9789061138808 /  ICOB /  1989 /  1ste editie /  126p. /  hc / 

Modern Keramiek : een bronnenboek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Een prachtig geïllustreerde verzameling van het beste hedendaagse werk, met: unieke vergelijkingen van hoe verschillende kunstenaars deze thema's op geheel eigen wijze interpreteren. Vele verschillende objecten - functionele en figuratieve - met informatie over materiaal, vorm en decoratie.

Recensie(s)

De unica keramiek of studio keramiek is in de loop van de twintigste eeuw geëvolueerd van een mooie pot tot een object van keramiek dat soms nog slechts in de verte aan een pot of een kom doet denken. Na een minimale inleiding volgen ca. zeventig kunstenaars die, geordend in hoofdstukken als: 'het figuratieve heroverwogen' en 'de draaischijf herontdekt', elk met twee tot vier kleurafbeeldingen zijn vertegenwoordigd. Het boek is niet voor Nederland bewerkt (maar twee Nederlandse kunstenaars!), maar sterk op het Engelse taalgebied gericht. Het is de persoonlijke keuze van de auteur, met werk uit de periode 1990-1998, fraai gedrukt, maar met zeer beperkte informatie. 'Een bronnenboek' lijkt een onjuiste benaming, beter ware geweest: een fraai plaatjesboek met een keuze van voorwerpen van door de auteur geselecteerde kunstenaars. Met een lijst van keramische termen en een lijst van kunstenaars. (Biblion recensie, Drs. J.D. van Dam)

koopje - in zeer goede staat