Leiderschap door (Zelf)coaching

Ans Tros

overzicht

Op basis van haar jarenlange ervaring als directeur en coach en haar openstaan over nieuwe ontwikkelingen en inzichten heeft Ans Tros een boek samengesteld dat een grote hulp is om met meer gemak en souplesse je doelen te bereiken. Ze reikt zowel kennis als instrumenten aan om het bewustzijn te verruimen.
 9789074899246 /  Symbolon /  2009 /  176p. /  pb / 

Leiderschap door (Zelf)coaching

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Kennis van bewustzijnspsychologie helpt mensen om hun eigen innerlijk leiderschap door (zelf)coaching te versterken en anderen te leren datzelfde te bereiken. Er zijn een aantal prachtige wegen die leiden tot een dieper begrip van jezelf en van de mensen met wie je werkt, wegen die ook van groot belang zijn voor organsatieontwikkeling.

Op basis van haar jarenlange ervaring als directeur en coach en haar openstaan over nieuwe ontwikkelingen en inzichten heeft Ans Tros een boek samengesteld dat een grote hulp is om met meer gemak en souplesse je doelen te bereiken.

Ze reikt zowel kennis als instrumenten aan om het bewustzijn te verruimen. Bewustzijnsverandering maakt ook gedragsverandering eenvoudiger en geeft meer vrijheid om te kiezen.

Ans Tros gaat in dit boek niet over een nacht ijs: van reguliere psychologie en onderzoek naar de relatie tussen hersenen en onbewuste tot aan lichaamsbewustzijn, spiritualiteit en holisme komen aan bod in een grote stimulerende stroom inzichten en aanwijzingen.

Het is een positieve psychologie voor managers, adviseurs en coaches.

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

1. Begeleiding in context

2. Een holistisch persectief, een integrale bewustzijnspsychologie

3. Slachtoffer, dader of schepper?

4. Het persoonlijk onbewuste

5. De wijsheid van ons lichaam

6. Creëren en helen met je bewustzijn

7. Vitaliteit & Zelfcoaching voor elke dag

8. Het collectieve bewustzijn in organisaties

9. Leiderschap en organisatiecoaching

Nawoord

Bijlagen

Verder lezen of kijken

Over de schrijfster