Leiding geven aan dertigers : Samenwerken met een veeleisende organisatie

Iet van Slageren - Barbara van der Steen

overzicht

De auteurs gaan in op de achtergronden en het gedrag van de huidige generatie hoogopgeleide dertigers, op de keuzeproblemen, de onevenwichtigheid tussen de emotionele en de professionele ontwikkeling, de bijzondere loopbaanpatronen die hierdoor ontstaan en de risico’s die veel dertigers daarbij lopen.
 9789024416912 /  Nelissen /  2004 /  1ste editie /  176p. /  pb / 

Leiding geven aan dertigers : Samenwerken met een veeleisende organisatie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Veel hoogopgeleide dertigers van nu gedragen zich verwend, egocentrisch en eigenwijs. Werkgevers en media uiten zich pessimistisch over de waarde van deze generatie voor de organisaties van de toekomst.

Zij herkennen een generatie met een nieuw arbeidsethos - veeleisend, mentaal zwak en continu in twijfel bij het maken van keuzes. Er ontstaat een nieuwe generatiekloof in organisaties. De oudere generatie - die zich vroeger verzette tegen de gevestigde orde - verzet zich nu tegen de nieuwe generatie.

Zij begrijpen de dertigers niet vanuit hun loyale arbeidsethos en behoefte aan zekerheid, omdat zij (onbewust) gevormd zijn door tijden van werkloosheid en spaarzaamheid.

Dit boek biedt leidinggevenden inzicht in de belevingswereld van een nieuwe generatie.

De schrijfsters reiken veel praktische handvatten aan voor leidinggevenden die er nieuwsgierig naar zijn hoe zij de dertiger effectief kunnen inzetten in organisaties. Het boek is geschreven voor alle leidinggevenden van hoogopgeleide dertigers en voor andere geïnteresseerden, onder wie nieuwsgierige dertigers.