Leidinggeven met creativiteit : Praktijkboek

Véronique Warmoes - Herman Van den Broeck

overzicht

De sleutel tot succes van creativiteit en innovaties is de mens. Het belang van het menselijk kapitaal in een creatieve omgeving vormt de rode draad doorheen 'Leidinggeven met creativiteit'. Het menselijk kapitaal wordt uitgesponnen over drie niveaus: de mens als leider, een team van mensen, een unieke organisatie binnen de maatschappij.
 9789020983388 /  LannooCampus /  2009 /  144p. /  hc / 

Leidinggeven met creativiteit : Praktijkboek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Details

Het belang van leiderschap kenmerkt zich door de diversiteit in leiderschapsaanpak.

De auteurs verkennen een palet aan stijlen die elk op hun manier omgaan met beslissingen, informatie, veranderingen en hun werkomgeving. Daarnaast neemt 'Leidinggeven met creativiteit' ook de rol van het team onder de loep.

De samenstelling van een team heeft immers belangrijke gevolgen voor het welslagen van projecten, die uiteindelijk leiden tot veranderingen.

Op het niveau van de menselijke organisatie geeft het boek een aantal goede praktijken die mensen in de organisatie tot een belangrijke bron van succes maken. De manier waarop een organisatie uitgebouwd wordt tot een ondernemend klimaat stimuleert medewerkers tot verkenning van ideeën en nieuwe mogelijkheden.

Doorheen het boek staan veel goede leerpraktijken, voorbeelden, tools, technieken, adviezen en checklists die de lezer inspireren en begeleiden om aan zelfreflectie te doen.

Deel 1. Het profiel van de innoverende leider. Hoe werkt leiderschap? Hoe handelt u naar uw cognitieve stijl? Hoe wordt u een creatieve en innovatieve leider?

Deel 2 : Zicht op een perfect team Waarom teamwerk telt? Levert uw team effectief teamwerk?

Veronique Warmoes is pedagoog van opleiding en senior researcher aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Ze legt zich vooral toe op communicatie, coaching en schoolmanagement. Herman Van den Broeck is pedagoog van opleiding en doceert communicatie- en coachingtechnieken in de opleiding lichamelijke opvoeding (Universiteit Gent). Verder is hij verbonden aan de Vlerick Leuven Gent Management School.